Kuss zit al met zijn hoofd bij loodzware Hautacam: 'Het wordt crazy, maar we zullen er klaar voor zijn' Wielrennen
Wielrennen

Kuss zit al met zijn hoofd bij loodzware Hautacam: 'Het wordt crazy, maar we zullen er klaar voor zijn'

Kuss zit al met zijn hoofd bij loodzware Hautacam: 'Het wordt crazy, maar we zullen er klaar voor zijn'

Dinsdag toonde Sepp Kuss zich namens Jumbo-Visma nog de beste knecht in de Tour de France, woensdag was die rol weggelegd voor een landgenoot van hem: Brandon McNulty van UAE-Team Emirates zorgde ervoor dat zijn kopman Tadej Pogacar naar de zege kon rijden. 'Hij had echt een superdag', zag ook Kuss.

Kuss moest op de voorlaatste klim passen door het tempo van zijn 24-jarige landgenoot, wat hij niet direct had verwacht. Sowieso was hij wel onder de indruk van de ploeg uit de Emiraten richting Peyrgagudes. 'Of ik het verwacht had? Je weet het nooit, maar ze hebben het heel goed gedaan.'

'Als ploeg hebben ze de race opgeblazen vanaf het middenstuk van de etappe. Je kunt wel zeggen dat ze de koers hebben gemaakt, vooral Brandon had een superdag. Wat hij deed, was heel knap', stelde de altijd sympathieke Kuss voor de camera van Eurosport.

Kuss kijkt uit naar Hautacam: 'Dat is een zeer zware, lange col'

Uiteindelijk eindigde Jonas Vingegaard namens Jumbo-Visma als tweede, maar Kuss had het vooral alweer over de dag die nog komt: donderdag, naar Hautacam. 'Ikzelf miste net dat extra beetje, maar ik kan tevreden zijn. Soms gaat het beter, soms weer wat minder. We zijn dichtbij gekomen met Jonas, maar er staat alweer een nieuwe, grote dag voor de deur.'

'Donderdag wordt het opnieuw crazy', voorspelt de rasklimmer uit Durango. 'Maar we zullen er klaar voor zijn. Het is wel wat anders dan vandaag, aangezien het langere beklimmingen zijn. Vooral Hautacam is een zeer zware, lange col', blikt de berggeit vooruit naar de koninginnenrit in de Pyreneeën.

Rivaal Pogacar liep door de bonificatieseconden uiteindelijk vier seconden in op gele trui Vingegaard. De Sloveen heeft nu een achterstand van 2.18 minuut op de renner van Jumbo-Visma, die het geel in Parijs kunnen ruiken als ze de etappe van donderdag overleven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws