Kwartet toppers bereidt zich voor op Tour, Evenepoel is ronduit voorzichtig: 'Het gevoel is oké, maar...' Wielrennen
Wielrennen

Kwartet toppers bereidt zich voor op Tour, Evenepoel is ronduit voorzichtig: 'Het gevoel is oké, maar...'

Kwartet toppers bereidt zich voor op Tour, Evenepoel is ronduit voorzichtig: 'Het gevoel is oké, maar...'

De Giro d'Italia wordt momenteel totaal gedomineerd door Tadej Pogacar. De Sloveense veelvraat won vier ritten en heeft inmiddels bijna zeven minuten voorsprong op zijn concurrentie. Zonder minachting naar de overige toppers kunnen we al bijna zeggen dat Pogacar zijn ogen op de Tour kan gaan richten. Daar wordt meer concurrentie verwacht, maar welke toppers zijn in vorm en fit genoeg om de roze truidrager uit te dagen voor het geel? Remco Evenepoel gaf in gesprek met RTBF een update over zijn herstel. De Belg is op zijn zachtst gezegd voorzichtig.

Het is inmiddels een meer dan bekend verhaal. De Ronde van het Baskenland kende met Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel een deelnemersveld om de vingers bij af te likken. Het ging echter mis in een afdaling tijdens de derde etappe. De drie toppers lagen bij een massale valpartij en moesten allemaal opgeven. Met Roglic gaat het inmiddels prima, Vingegaard en Evenepoel zijn nog volop aan het herstellen van hun breuken.

Evenepoel lijkt onzekerheid te accepteren: 'Het is oké'

'Het gaat allemaal goed, ik ben sinds een paar weken weer aan het fietsen', opent de voormalig wereldkampioen het interview. 'Ik ben hier alweer twee weken, in de Sierra Nevada. Ik denk dat iedereen wel weet dat met de blessures die ik had, er niets overhaast moet worden in het herstel.' Evenepoel liep onder meer een gebroken sleutelbeen op.

Als het over de vorm en het gevoel op de fiets gaat, is Evenepoel ronduit eerlijk. 'Eigenlijk zijn de gevoelens nog niet super. Ik viel uit in het Baskenland toen ik echt in topvorm was. Omdat ik in de best mogelijke vorm een ​​paar weken moest stoppen met fietsen, denk ik dat het moeilijk is om van daaruit verder te gaan. Ik moet het echt dag voor dag bekijken, dat is oké en is wat het is.' Over een kleine twee weken start Evenepoel weer in een wedstrijd, in de Dauphiné. Ook die race biedt onzekerheden. 'Ik weet gewoon niet hoe het gaat zijn. We zullen het zien. De plannen zijn verder niet gewijzigd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws