La Gazzetta: 'Jumbo-Visma heeft beste kaarten voor aantrekken Matteo Jorgenson' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta: 'Jumbo-Visma heeft beste kaarten voor aantrekken Matteo Jorgenson'

La Gazzetta: 'Jumbo-Visma heeft beste kaarten voor aantrekken Matteo Jorgenson'

Matteo Jorgenson is bezig aan een ijzersterk seizoen en dat is de verschillende ploegen in de WorldTour natuurlijk niet ontgaan. Volgens de goed ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport zou de Amerikaan na dit seizoen de overstap kunnen maken naar Jumbo-Visma.

Het contract van Jorgenson bij Movistar loopt na dit seizoen af. Volgens Scognamiglio zouden Jumbo-Visma en EF Education-EasyPost interesse hebben om Jorgenson aan te trekken. Daarbij zou Jumbo-Visma momenteel de beste papieren hebben. De selectie van de Nederlandse WorldTour-ploeg voor 2024 bestaat voorlopig uit twintig renners.

De interesse in Jorgenson is niet vreemd, daar hij dit seizoen sterk bezig is. Zo won hij begin februari de Ronde van Oman en werd hij in maart achtste in Parijs-Nice. Jorgenson stond sinds zijn overstap naar de profs in 2020 vooral te boek als klimmer. Dit seizoen heeft hij echter bewezen ook een uitstekend klassieke renner te zijn. Zo verraste hij met een vierde plek in de E3 Saxo Classic, waarna hij die prestatie bevestigde met een negende plaats in de Ronde van Vlaanderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws