Movistar stunt met Jorgenson en García Cortina in E3: 'Met die drie vooraan voelt dit als plek één en twee' Wielrennen
Wielrennen

Movistar stunt met Jorgenson en García Cortina in E3: 'Met die drie vooraan voelt dit als plek één en twee'

Movistar stunt met Jorgenson en García Cortina in E3: 'Met die drie vooraan voelt dit als plek één en twee'

Movistar kan terugkijken op een geweldige E3 Saxo Classic. De Spaanse formatie deed de laatste jaren nooit echt mee om de knikkers in de klassiekers, maar Matteo Jorgenson en Iván García Cortina streden met een flinke portie grinta doodleuk naar plek vier en vijf op vrijdag.

Jorgenson reed zijn eerste E3 en was, vlak na een aanval van Mathieu van der Poel, zelfs even de renner die het alleen probeerde. De Amerikaan leek daar z'n kruid wel mee verschoten te hebben, maar toen Van der Poel, Wout van Aert en Tadej Pogacar weg waren, reden Jorgenson en García Cortina erachter knap mee met Matej Mohoric en Stefan Küng.

Jorgenson plaatste in de absolute finale nog één aanval en kwam zo solo als vierde binnen, op 33 seconden van de eerste drie. García Cortina liet Küng en Mohoric uiteindelijk ook nog staan, waarmee Movistar prompt twee renners bij de eerste vijf had. 'Met die drie vooraan voelt dit als plek één en twee', zo stelde de Spanjaard na afloop in een korte reactie bij de ploeg.

Jorgenson noemt vierde plaats 'enorm resultaat'

Die jubelstemming werd gedeeld door Jorgenson, die een week eerder in Parijs-Nice nog achtste werd, maar nu in het voorjaar dus ook zijn stempel drukt. 'Ik had echt geweldige benen vandaag. Ik wist dat de E3 één van de moeilijkste klassiekers was en dat 'ie daarom goed voor mij zou zijn. Toen Mathieu, Wout en Tadej gingen, kon ik uiteraard niet mee. Het ging echt volle bak en het enige wat ik kon doen was lijden en ze zien wegrijden. Ze zijn echt indrukwekkend en hopelijk kan ik ooit van hun niveau zijn', vertelde hij aan Velonews.

Jorgenson is alvast op de goede weg. In 2022 brak hij met aanvallend koersen door in de Tour de France en dit jaar voelde voor hem daarom als een jaar van de bevestiging. Die vond hij al met winst in de Ronde van Oman en in het Openingsweekend werd hij al stiekem achttiende in de Omloop. Na Parijs-Nice en de E3 volgen nog de Ronde van Vlaanderen en de Ardense klimklassiekers. Voor nu echter eerst even genieten: 'Ik ben super blij met plek vier, dit is een enorm resultaat voor mij. Ik begin de klassiekers steeds leuker te vinden, omdat ze chaotisch zijn en het allemaal draait om positionering.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws