Lampaert: 'Achteraf spijt van domme fout in de Ronde van Vlaanderen' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert: 'Achteraf spijt van domme fout in de Ronde van Vlaanderen'

Lampaert: 'Achteraf spijt van domme fout in de Ronde van Vlaanderen'

Deze zondag wilde Yves Lampaert graag zijn voorjaar bekronen met een topprestatie in Parijs-Roubaix. Het liep echter net anders: zijn favoriete koers werd afgelast, en echt tevreden over zijn andere wedstrijden is de Vlaming ook niet.

Het zat telkens net niet mee bij Lampaert, die in de Ronde van Vlaanderen zeventiende werd. 'Ik brak de koers open op de Oude Kwaremont, maar moest van die inspanning herstellen op de Koppenberg. Op de top was ik net niet mee, waarna een half geschil ervoor zorgde dat ik een steek liet vallen', vertelt Lampaert in een interview met HLN.

Lampaert wijst daarbij naar Søren Kragh Andersen. 'Die reed voor mij, en daarvoor zat een gat van vijftig meter. Die mannen van Team DSM staan erom bekend dat ze leep zijn, dus ik pokerde wat en reed het gat niet dicht, maar Søren deed hetzelfde. Je denkt dat je de slimste bent, maar we zaten daar met twee dommen bij elkaar', neemt Lampaert geen blad voor de mond.

Lampaert: 'Slechte uitslagen gereden'

'Soms hangt het van zulke domme dingen af. Achteraf heb je natuurlijk spijt van zo'n actie.' Overall is Lampaert niet heel tevreden met zijn voorjaar. 'Met de benen die ik had heb ik slechte uitslagen gereden', heeft hij het onder meer over een vierde plek in Dwars door Vlaanderen. 3 oktober is de volgende afspraak voor zijn ultieme doel: Parijs-Roubaix.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws