Bennett over kampioenstrui: 'Ben gevallen doordat ze denken dat ik voor Qhubeka ASSOS rijd' Wielrennen
Wielrennen

Bennett over kampioenstrui: 'Ben gevallen doordat ze denken dat ik voor Qhubeka ASSOS rijd'

Bennett over kampioenstrui: 'Ben gevallen doordat ze denken dat ik voor Qhubeka ASSOS rijd'

George Bennett is nog steeds niet te spreken over de handelswijze van de UCI rondom zijn Nieuw-Zeelandse kampioenstrui. Het door Jumbo-Visma ontworpen shirt werd eind februari afgekeurd door de UCI, omdat deze teveel op de trui van de nationale ploeg van de All Blacks zou lijken.

Bennett rijdt nu rond in een witte trui met zwarte varen, maar merkt dat dat niet altijd even gemakkelijk is in het peloton. 'Het lijkt precies alsof ik voor Team Qhubeka ASSOS rijd', vertelt de Nieuw-Zeelander tegen VeloNews. 'Daardoor kan ik niet rustig in het wiel van mijn ploeggenoten van Jumbo-Visma zitten, het zorgt ervoor dat ik overal kwakken krijg in het peloton.' In het wielrennen is er de ongeschreven regel dat je niet in de trein van een ander gaat rijden.

'Dat is ook de reden dat ik in Parijs-Nice tegen de grond ging', vervolgt Bennett. 'Uiteindelijk heb ik maar een gele helm opgedaan, zodat de andere renners weten voor welke ploeg ik rijd. Links en rechts, ik kreeg overal kwakken', stelt Bennett, die over een maand de kopman van Jumbo-Visma is in de Giro.

Bennett: 'Bij de UCI gedragen ze zich als cowboys'

Bennett verwijst daarbij ook naar de problematiek rondom de bidons, die na de Ronde van Vlaanderen ontstond. 'De UCI hanteert een dubbele standaard, ze gedragen zich als cowboys. Ze focussen zich op kampioenstruien, maar ze kunnen zich beter richten op gevaarlijke finishes, doping, veiligheid en seksuele intimidatie in het vrouwenpeloton.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws