Landa mikt in 2022 op Giro en Tour, maar eerst en vooral op goede gezondheid Wielrennen
Wielrennen

Landa mikt in 2022 op Giro en Tour, maar eerst en vooral op goede gezondheid

Landa mikt in 2022 op Giro en Tour, maar eerst en vooral op goede gezondheid

Mikel Landa tikt maandag 13 december de 32 jaar aan, en mocht op zijn laatste avond als 31-jarige nog even opdraven voor een persconferentie van zijn ploeg Bahrain Victorious, waar de Bask zijn plannen voor 2022 uit de doeken deed.

De kopman van de ploeg uit het oliestaatje heeft geen al te best jaar achter de rug. Landa ging uitstekend van start met onder meer een derde plek in Tirreno-Adriatico en trok in goede vorm naar de Giro d'Italia, waar hij als absolute kopman van Bahrain Victorious van start ging. In de vijfde rit naar Cattolica kwam Landa hard ten val, waarbij hij meerdere ribben brak.

Landa herstelde vrij vlotjes en leek na een zege in de Ronde van Burgos klaar om te schitteren in de Vuelta. Ook die koers liep uit op een deceptie: Landa miste de inhoud om te wedijveren met Primoz Roglic en co en verdween na zeventien dagen gedesillusioneerd uit koers. Ondertussen zag hij in zowel de Giro (Damiano Caruso) als Vuelta (Jack Haig) zijn meesterknecht het podium behalen.

'Afgelopen seizoen was geweldig voor de ploeg', doelt Landa ook op de zeges van onder meer Sonny Colbrelli en Matej Mohoric. 'Maar het bezorgt me geen extra druk: als we het goed doen als ploeg, is dat alleen maar goed voor iedereen.'

Landa wil naar Giro 'door weinig tijdritkilometers'

De rasklimmer hoopt zichzelf in 2022 te laten zien in zowel de Giro als Tour, maar zet een andere ambitie met stip op één: gezond blijven. 'Ik heb natuurlijk altijd geluk nodig, maar op het moment dat ik mij goed voel ben ik op mijn best', stelt Landa. 'Afgelopen jaar was lastig door mijn val in de Giro, dus komend seizoen wil ik gewoon weer meedoen om de prijzen in goede gezondheid. Het precieze programma moeten we nog bespreken, maar de grote rondes zijn wel het doel.'

Landa lijkt de Giro weer aan te willen vatten met het eindklassement als doel. 'Door de weinige tijdritkilometers is het een ideale kans voor mij.' Damiano Caruso gaf daarentegen aan dat de Tour de France in 2022 het grote doel wordt voor Bahrain Victorious, maar het is uit de woorden van Landa niet direct op te maken of hij de man moet worden die voor een eindklassement gaat in de Tour. Jack Haig lijkt net als in 2021 de man die die rol op zich gaat nemen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws