Haig ziet het licht na derde plaats in de Vuelta: 'Doel was constant zijn, heb mezelf bewezen' Wielrennen
Wielrennen

Haig ziet het licht na derde plaats in de Vuelta: 'Doel was constant zijn, heb mezelf bewezen'

Haig ziet het licht na derde plaats in de Vuelta: 'Doel was constant zijn, heb mezelf bewezen'

Jack Haig ontdekte zichzelf in 2021 als klassementsrenner in een grote ronde. De 28-jarige Australiër greep zijn kans in de Vuelta a España, nadat kopman Mikel Landa niet thuisgaf. Na een derde plek in het eindklassement, zijn de ambities groot voor 2022.

Haig brak door bij Orica-GreenEDGE, later Mitchelton-Scott genoemd. Daar mocht hij weleens voor eigen kans, maar na 2020 koos hij met Bahrain Victorious voor een nieuw avontuur. Nieuwe plannen, nieuwe ambities, Haig was het hele jaar in orde, nu hij eens niet hoefde te knechten voor anderen. Hij werd zevende in de Tour de la Provence, zevende in Parijs-Nice en zelfs vijfde in de Dauphiné. Nadat hij na een crash als kopman al na drie dagen moest opgeven in de Tour de France, nam hij in de Vuelta revanche met plek drie.

Meer van dat in 2022, zo klonk het zondagavond tijdens een persmoment van Bahrain Victorious. 'Mijn programma zal vergelijkbaar zijn met dat van dit jaar, tot aan de Tour de France. Dus met de UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Vervolgens ga ik op hoogtestage en dan rijd ik - als alles goed gaat - de Dauphiné.' Haig had naar eigen zeggen wel even nodig om zich aan te passen in zijn eerste maanden bij een nieuwe ploeg, maar daar zal hij in 2022 geen last van hebben. 'Ik ben blij met hoe mijn eerste seizoen gelopen is. Het was een groot doel om drie weken constant te zijn in een grote ronde. Ik heb aan mezelf en anderen bewezen dat ik een kanshebber ben in koersen van drie weken. Daarnaast was ik heel constant in de koersen van een week.'

Haig met vertrouwen naar 2022

Om nog beter te worden, wil Haig zich graag extra focussen op de tijdrit. 'Misschien wordt dat komend seizoen dan eindelijk een voordeel voor ons, in plaats van een nadeel. De podiumplaats in de Vuelta heeft me meer vertrouwen gegeven. Als ik er nu aan begin, weet ik dat ik het kan, dat ik goede prestatie kan leveren in een grote ronde. Ik denk niet dat ik nog veel moet aanpassen in mijn manier van fietsen. Het is vooral een kwestie van optimaliseren. Als ik nu ineens iets helemaal anders ga doen, kan dat voor problemen zorgen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws