Landa verwijt Jumbo-Visma 'saai' koersgedrag in Vuelta: 'Ze blokkeren de boel' Wielrennen
Wielrennen

Landa verwijt Jumbo-Visma 'saai' koersgedrag in Vuelta: 'Ze blokkeren de boel'

Landa verwijt Jumbo-Visma 'saai' koersgedrag in Vuelta: 'Ze blokkeren de boel'

De vijftiende etappe van de Vuelta a Espana richting Lekunberri ontaardde zondag in een vluchterspektakel. Rui Costa won de rit namens Intermarché-Circus-Wanty na een interessante finale met Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) en Lennard Kämna (BORA-hansgrohe). Bij de ploeg van de Colombiaan baalden ze van het verloop.

'Het was de laatste dag van de tweede week, en ik heb het geprobeerd. Ik voelde me heel goed, maar het was lastig om in de vlucht te geraken. Jammer dat ik het niet af kon maken, maar ik moest het ook tegen goede concurrenten opnemen', aldus de Colombiaanse nummer drie in de daguitslag van de rit.

'De samenwerking was heel niet goed', zei Buitrago met gevoel voor understatement. 'De beklimming was niet lastig genoeg, het mocht wat steiler zijn. Rui Costa had snellere benen en gebruikte dat als tactiek, maar ik zie het als onderdeel van de koers. Soms moet je het zo spelen', hield hij respect voor zijn opponent. Ploegleider Neal Stephens baalde wel een beetje. 'Op het moment ben ik een beetje teleurgesteld, maar dat is het gevoel wat je direct na de rit hebt. We hebben er zo hard voor gevochten om de etappezege te behalen, en als dat dan niet lukt is het jammer.'

'Wat het jammere was, was dat Costa met hem meekwam. Santiago heeft het op de klim enkele malen geprobeerd, maar uiteindelijk is hij geklopt door een betere coureur. Daar kun je weinig van zeggen, we moeten trots zijn op de inspanningen die we hebben geleverd', sloot Stephens af.

Landa vindt dat Jumbo-Visma de koers maar saai maakt

Mikel Landa kon namens Bahrain Victorious zondag niets ondernemen en dat vond hij niet fijn, zo bleek uit zijn commentaar. 'Jumbo-Visma heeft de eerste drie van het klassement in de ploeg en ze zijn heel sterk. Ze blokkeren de boel, dat maakt het wel wat saai. Maar goed, de rit van woensdag moet me wel weer kunnen liggen', houdt de Bask de moed erin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws