Laporte baalt van pech voor Jumbo-Visma: 'Heel frustrerend, want ik voelde me goed' Wielrennen
Wielrennen

Laporte baalt van pech voor Jumbo-Visma: 'Heel frustrerend, want ik voelde me goed'

Laporte baalt van pech voor Jumbo-Visma: 'Heel frustrerend, want ik voelde me goed'

Christophe Laporte sprak van een gemiste kans tegenover de media bij aankomst na Parijs-Roubaix, zo is te lezen bij Cyclism Actu. Hij eindigde als beste Franse renner, maar daar kochten hij en zijn ploeg Jumbo-Visma niets voor.

Na de hectisch openingsfase van De Hel van het Noorden was de koerssituatie voor Jumbo-Visma bijna ideaal te noemen. Wout van Aert en Christophe Laporte zaten in een groepje met een geïsoleerde Mathieu van der Poel, op weg naar het gevreesde Bos van Wallers. Tien kilometer na de helse kasseienstrook draaide de situatie 180 graden voor de Nederlandse ploeg: Van der Poel had versterking gekregen van Jasper Philipsen, terwijl Laporte juist was gelost door een lekke band.

De rest van het verhaal kennen we: Alpecin-Deceuninck speelt de overhand uit, Jumbo-Visma krijgt te maken met nóg meer pecht. Laporte sprak dan ook van een teleurstellende koers: ' Trouée d'Arenberg is echt een moeilijke sector, en er is een grote kans op mechanische problemen. Helaas reed ik lek aan het einde van de sector. Ik probeerde nog terug te komen, maar ik was te ver, ik verloor te veel tijd. Het veranderde het verloop van de koers.'

Laporte: 'Het was helaas niet onze dag. We kwamen hier niet voor een 3e en 10e plaats'

De Fransman, die uiteindelijk 10e eindigde, deed nog verwoede om, samen met Nathan Van Hooydonck (die ook de teleurstelling niet onder stoelen of banken schoof) terug te keren in de kop van de koers, of in ieder geval de druk weg te nemen bij kopman Van Aert: 'Nathan en ik vielen aan om ervoor te zorgen dat Wout voorin niet al te veel werk hoefde te verrichten.' Dat vervolgens hun harde werk werd beloond met nóg meer pech, in de vorm van een lekke band bij hun kopman, was de nagel aan de doodskist van Jumbo-Visma. 'Het was helaas niet onze dag. Er is teleurstelling, want we zijn hier niet gekomen voor een derde en tiende plaats. Des te frustrerender, omdat ik me zo goed voelde. Maarja, het is Parijs-Roubaix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws