Laporte dolgelukkig met eerste Tourzege: 'Wout zei me dat het vandaag voor mij was' Wielrennen
Wielrennen

Laporte dolgelukkig met eerste Tourzege: 'Wout zei me dat het vandaag voor mij was'

Laporte dolgelukkig met eerste Tourzege: 'Wout zei me dat het vandaag voor mij was'

Niet Wout van Aert, maar Christophe Laporte heeft de negentiende etappe van deze Tour de France namens Jumbo-Visma gewonnen. De Fransman sprong in de laatste kilometer naar de drie vluchters, profiteerde even van het werk van Stuyven, en ging er op vijfhonderd meter van de aankomst vandoor. Hij kwam uiteindelijk solo over de meet.

In het flashinterview reageert Laporte dolgelukkig. 'Het is moeilijk te geloven. Ik ben echt heel blij. De ploeg heeft me er vandaag in doen geloven. Wout (dan Aert, red.) had me gezegd dat het vandaag voor mij was. De laatste keer dat hij dat zei was Parijs-Nice, dus dat brengt me wel gelukt', zo lacht de renner van Jumbo-Visma. 'Het doel was in eerste instantie om Jonas (Vingegaard, red.) veilig binnen de drie kilometer te krijgen. In de bochten op ongeveer anderhalve kilometer van de aankomst zag ik dat er een gaatje gevallen was achter mij, en dan heb ik de sprong naar voor gewaagd. Ik ben dan maar van ver aangegaan, zodat niemand meer zou kunnen terugkomen.'

Laporte: Wout had zelf kunnen sprinten, maar hij zei dat het voor mij was.

Voor Jumbo-Visma is het na twee keer Van Aert en twee keer Vingegaard al de vijfde etappezege in deze Tour de France. Met ook nog de gele, groene en bolletjestrui in het bezit is de Nederlandse formatie de grote slokop van de Tour. 'Het is meer dan dat we hadden kunnen dromen. Het is echt enorm. Ik was al heel tevreden over mijn Tour, ook al had ik persoonlijk nog geen bijzonder resultaat gereden. Maar vandaag heeft het team mij de kans gegeven om een etappe te winnen in de Tour de France, wat echt bijzonder is. Wout had ook zelf kunnen sprinten, maar hij zei me dat het vandaag voor mij was. Dat is echt prachtig.'

De overwinning van Laporte is meteen de eerste Franse overwinning van deze 109e Tour de France. Is dat ook belangrijk? 'Ja, dat is belangrijk. Ik ben zelf heel gelukkig, en als ik dan ook het publiek een plezier heb gedaan, dan maakt mij dat nog gelukkiger. Ook voor mijn familie ben ik heel blij', zo sluit de 29-jarige Fransman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws