Fred Wright prijst voorbijrazende ritwinnaar Laporte: 'He has legs' Wielrennen
Wielrennen

Fred Wright prijst voorbijrazende ritwinnaar Laporte: 'He has legs'

Fred Wright prijst voorbijrazende ritwinnaar Laporte: 'He has legs'

Fred Wright kwam weer dichtbij het winnen van een Touretappe. Nadat de Brit in de dertiende etappe zijn meerdere moest erkennen in Mads Pedersen, werd hij in de 21ste etappe in de slotkilometer voorbijgesneld door Christophe Laporte en een deel van het peloton. ‘He has legs’, prijst Wright ritwinnaar Laporte.

Nadat Quinn Simmons in de finale werd ingelopen, maakte Wright samen met Alexis Gougeard en Jasper Stuyven deel uit van een nieuwe aanval. ‘Ik zag een kans en ging ervoor op die klim – op zo’n dertig kilometer van de finish’, vertelt Wright na afloop aan Eurosport. ‘Iedereen dacht dat het een sprint zou worden. Ik zag een paar jongens aanvallen en dacht: Ik ga gewoon!. Ik ging flat out, zo hard als ik kon. Toen hadden we een gat. We waren met zijn drieën en bleven vechten.’

Bij het ingaan had Wright een gat op Stuyven, wat niet zozeer de bedoeling was. ‘Ik dacht dat ik een fout had gemaakt. Ik keek om en zag dat ik een gat had, toen moest ik wel doorgaan. Ik wist dat het peloton naderde, dus ging er vol voor’, aldus Wright, die in de slotkilometer voorbij werd geraasd door Laporte. ‘Chapeau voor Laporte, hij kwam met enorme snelheid. He has legs’, complimenteert Wright de renner van Jumbo-Visma.

Wright: 'Het was nipt'

Wright mag in de Tour de positieve uitschieter van Bahrain Victorious worden genoemd, daar aanvallers als Jan Tratnik en Matej Mohoric niet hun gebruikelijke niveau halen. Wright zat daarentegen geregeld mee in ontsnappingen en werd in de dertiende etappe al tweede. Hoewel hij wederom naast de ritzege greep, is hij niet teleurgesteld. ‘Ik ben niet teleurgesteld; ik had sowieso geen massasprint gewonnen. Het was nipt, maar zo gaat het soms nou eenmaal.’ Meer had er sowieso niet in gezeten. ‘We zaten op onze knieën’, besluit Wright.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws