Laporte en Jumbo-Visma met lege handen na stunt kopgroep: 'Kregen onvoldoende steun van anderen' Wielrennen
Wielrennen

Laporte en Jumbo-Visma met lege handen na stunt kopgroep: 'Kregen onvoldoende steun van anderen'

Laporte en Jumbo-Visma met lege handen na stunt kopgroep: 'Kregen onvoldoende steun van anderen'

iChristophe Laporte streed zondag niet mee om de overwinning in Parijs-Tours. Het peloton liet zich foppen door een vijfkoppige ontsnapping, waardoor de Europees kampioen met een zesde plek slechts best of the rest was. Ploegmaat Jos van Emden reed namens Jumbo-Visma zijn laatste koers.

'We waren goed en we hadden aanvankelijk genoeg Team Jumbo-Visma-renners in het peloton om te werken', begint Laporte zijn relaas op de ploegsite. Volgens de Fransman kon zijn ploeg rekenen op weinig steun van andere teams. 'In de finale leverde Dylan (van Baarle, red.) nog fantastisch werk in de achtervolging op de koplopers, maar we kregen niet voldoende steun van anderen. Het is jammer, maar dat hoort bij wielrennen. Het is mooi voor de renners die voorop wisten te blijven. Verder was het heel fijn dat ik vandaag mijn Europese kampioenstrui heb kunnen tonen aan de Franse supporters.'

Volgens ploegleider Arthur van Dongen ondervonden zijn renners simpelweg te veel tegenslag. 'Tot aan de grindwegen was alles onder controle. Daarna speelden we enkele jongens kwijt, wat ons op het einde zuur opbrak. Edoardo (Affini, red.) en Per (Strand Hagenes. red.) reden nog enkele belangrijke gaten dicht, maar daarna bleven enkel Dylan en Christophe over om de finale in te gaan. In die finale kwamen we mannen tekort en het feit dat Christophe op een cruciaal moment een lekke band had, zorgde ervoor dat we de koers verliezen. Vandaag sloten we een fantastisch seizoen af.'

Van Emden gaat eerst even genieten van een welverdiende vakantie

Voor Van Emden was Parijs-Tours zijn laatste koers van een mooie loopbaan. In 2024 wordt hij ploegleider bij de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Na afloop moest het allemaal nog even indalen bij één van de cultuurdragers van de ploeg. 'Het zit erop. Ik weet nog niet precies wat ik voel, maar ergens lijkt het op opluchting. Het gevecht voor de overwinningen en de vele momenten samen met de ploeggenoten zal ik zeker missen. Er komt meteen een drukke periode aan ter voorbereiding van het komende seizoen als ploegleider, maar eerst is het tijd voor wat vakantie en een biertje', neemt Van Emden het de komende tijd er even van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws