Lars Boven neemt afscheid van opleidingsploeg Jumbo-Visma: 'Jaren zijn voorbij gevlogen' Wielrennen
Wielrennen

Lars Boven neemt afscheid van opleidingsploeg Jumbo-Visma: 'Jaren zijn voorbij gevlogen'

Lars Boven neemt afscheid van opleidingsploeg Jumbo-Visma: 'Jaren zijn voorbij gevlogen'

Lars Boven en het Jumbo-Visma Development Team hebben op social media afscheid van elkaar genomen. De 22-jarige Nederlander, zoon van Jumbo-Visma-ploegleider Jan, rijdt vanaf 2024 voor het Alpecin-Deceuninck van de gebroeders Roodhooft.

Boven kwam de afgelopen vier jaar uit voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. 'Die jaren zijn voorbij gevlogen', stelt hij via de communicatiekanalen van de ploeg. 'Ik kan terugkijken op een heel erg mooie tijd, waarin ik heel erg gegroeid ben. Het is onmogelijk om alle dingen die ik heb geleerd bij de ploeg te benoemen.'

'De beste manier om mijn tijd bij Jumbo-Visma samen te vatten, is door te zeggen dat ik heb geleerd wat het inhoudt om een wielrenner te zijn', stelt Boven, die voor twee jaar bij de WorldTour-formatie van Alpecin-Deceuninck getekend heeft.

Boven mocht bij Jumbo-Visma meermaals proeven aan het grote werk

Boven zijn beste resultaat namens Jumbo-Visma was de vierde plek in de door toekomstig ploeggenoot Mathieu van der Poel gewonnen Super 8 Classic, medio september. Destijds mocht hij in een kopgroep met Jakob Fuglsang, Anthony Turgis, Florian Vermeersch en dus Van der Poel proeven aan het grote werk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws