Laurence Pithie dolgelukkig na eerste profzege: 'Het was echt hoofd naar beneden en gaan' Wielrennen
Wielrennen

Laurence Pithie dolgelukkig na eerste profzege: 'Het was echt hoofd naar beneden en gaan'

Laurence Pithie dolgelukkig na eerste profzege: 'Het was echt hoofd naar beneden en gaan'

Laurence Pithie boekte zondag zijn eerste profzege met de Cholet-Pays de la Loire. De 20-jarige Nieuw-Zeelander van Groupama-FDJ trok de overwinning naar zich toe met een uitval in de slotkilometer.

Pithie is de voorbije week sterk bezig. Woensdag kwam hij als achtste over de finish in Nokere Koerse. Vervolgens was hij zaterdag al dichtbij een eerste profoverwinning met een tweede plaats in de Classic Loire Atlantique. Zondag was het dus wel raak voor de jonge coureur.

‘Deze koers was heel zwaar’, vertelt Pithie in het flashinterview. ‘In de zware finale hebben we het als ploeg goed uitgespeld. Lewis Askey en ik reden weg met vijf man, maar het peloton kwam terug in de laatste ronde. Daarna hielp Lewis mij aan de zege.’

‘Ik kon mijn aanval inzetten in de slotkilometer. Het was echt hoofd naar beneden en gaan’, lacht hij. ‘Het was zo zwaar, maar het lukte mij om stand te houden. Het is heel mooi om hier te winnen. De tweede plaats van gisteren was al cool, maar iedereen wil winnen. Ik ben heel blij’, sluit Pithie af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws