🎥 Laurenz Rex doet 'een Sagannetje': Intermarché-Circus-Wanty-coureur trekt een wheelie op Monte Lussari Wielrennen
Wielrennen

🎥 Laurenz Rex doet 'een Sagannetje': Intermarché-Circus-Wanty-coureur trekt een wheelie op Monte Lussari

🎥 Laurenz Rex doet 'een Sagannetje': Intermarché-Circus-Wanty-coureur trekt een wheelie op Monte Lussari

De allesbeslissende klimtijdrit van de Giro d'Italia wordt verreden op de flanken van de Monte Lussari. Het weg op het loeisteile onding is zelfs dusdanig smal dat de volgauto's van de ploegen niet mee de berg op mogen. Bovendien werd er in verschillende blokken gestart, zodat motards (met mechaniekers) van de organisatie de tijd hadden om terug te keren naar het dal. De starters in het eerste blok vermaakten zich in ieder geval prima, zo blijkt uit diverse beelden!

Het viel bij die vroege starters op dat verscheidene coureurs zichzelf én het publiek zo goed als mogelijk probeerden te vermaken. Zo gingen Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) en Jonathan Milan (Bahrain Victorious) bijvoorbeeld handjes geven aan de toegestroomde fans, die op hun beurt 22 euro hadden betaald om een plekje op de monsterbeklimming te bemachtigen.

Laurenz Rex, die in de veertiende rit nog als vierde finishte, was ook één van de circa veertig renners die zich in het eerste startblok bevond. De Vlaming van Intermarché-Circus-Wanty kwam met een Saganesque wheelie over de meet, maar stelde ook een aantal kilometer voor de finish al zijn wheeliekunsten tentoon. Het entertainmentgehalte kon dus als hoog bestempeld worden!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws