Jumbo-Visma-kopman Valter derde in openingstijdrit Noorwegen: 'Geleverde werk is omgezet in resultaten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-kopman Valter derde in openingstijdrit Noorwegen: 'Geleverde werk is omgezet in resultaten'

Jumbo-Visma-kopman Valter derde in openingstijdrit Noorwegen: 'Geleverde werk is omgezet in resultaten'

In de openingstijdrit van de Ronde van Noorwegen was INEOS Grenadiers de gevierde ploeg. De Britse formatie zag namelijk Ben Tulett en Magnus Sheffield naar respectievelijk de eerste en tweede plaats snellen. Jumbo-Visma-kopman Attila Valter moest genoegen nemen met een derde plaats, op negentien seconden van de Britse laureaat. Toch kijkt Valter, alsmede zijn broodheer, via de ploegsite positief terug op de proloog.

'Ik kan hier zeker tevreden mee zijn', aldus de Hongaar. 'Dat ik als allerlaatste mocht starten, gaf me een speciaal gevoel. Dit was één van de beste vijftien minuten van mijn leven, alleen waren de twee renners van INEOS Grenadiers net dat tikkeltje beter', aldus de man die zich in Andorra had voorbereid om hoge ogen te gooien in de Noorse rittenkoers. 'Ik was dan ook zeer benieuwd hoe de vorm was. Het is fijn om te zien dat ik in orde ben en het geleverde werk om te kunnen zetten in resultaten. Nu wordt het uitkijken naar de volgende etappes. Ik denk dat we een kans maken op de eindzege.'

'Achteraf gezien denk ik dat Attila misschien iets te traag gestart is. Hij had een achterstand van elf seconden aan de voet van de klim, maar hij heeft er zeker alles uitgehaald', aldus Jumbo-Visma-ploegleider Wynants

Ook ex-profwielrenner Maarten Wynants, die heden ten dage ploegleider is bij de Nederlandse formatie, is te spreken over het optreden van zijn 24-jarige poulain. 'Vooraf mikten we op een goed resultaat met zowel Attila als Johannes Staune-Mittet', spreekt de Vlaming tevens zijn hoop uit omtrent de 21-jarige Noor, die uiteindelijk als 23e finishte.

'Met de derde plaats kunnen we content zijn. Achteraf gezien denk ik dat Attila misschien iets te traag gestart is. Hij had een achterstand van elf seconden aan de voet van de klim, maar hij heeft er zeker alles uitgehaald', blijft de 41-jarige man uit Hasselt optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws