Laurenz Rex knokt zich naar vierde plaats: 'Mijn benen stonden in brand' Wielrennen
Wielrennen

Laurenz Rex knokt zich naar vierde plaats: 'Mijn benen stonden in brand'

Laurenz Rex knokt zich naar vierde plaats: 'Mijn benen stonden in brand'

Laurenz Rex zat voor de tweede keer in de Giro d'Italia mee met de ontsnapping en deze keer streed hij om de ritzege. In een slopende sprint viel de renner van Intermarché-Circus-Wanty net naast het podium van de veertiende etappe.

Rex reed samen met Toms Skujins, Davide Ballerini en Stefano Oldani weg uit een grote kopgroep. De vier pakten bijna een minuut en hadden goede kansen op de ritzege. Rex moest op een heuveltje echter passen, toen Skujins hard doortrok.

'Mijn benen stonden in brand', zegt Rex over de finale tegen Eurosport. 'Op dat laatste klimmetje was het volle bak. Ik gaf alles, maar werd gelost. Ik ben ook iets te zwaar voor dit werk', vervolgt de lange hardrijder.

Rex: 'Dat is niet mijn specialiteit'

'Ik zakte vervolgens terug naar een achtervolgende groep', doelt Rex op de groep met winnaar Nico Denz en nummer twee Derek Gee. 'We konden daarna het gat naar de drie koplopers dichtrijden. Het ging zo hard, mijn benen waren helemaal leeg.

Rex sleepte er desondanks een mooie vierde plaats uit. 'Ik had eigenlijk geen kans, de sprint ging bergop en dat is niet mijn specialiteit. Ik mag tevreden zijn met de vierde plek, na alle inspanningen die ik al heb geleverd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws