Lavreysen en Van Vleuten verkozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar Wielrennen
Wielrennen

Lavreysen en Van Vleuten verkozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar

Lavreysen en Van Vleuten verkozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar

Harrie Lavreysen is uitgeroepen tot de beste Nederlandse wielrenner van 2021. De baanrenner kreeg de Gerrit Schulte Trofee voor zijn vele zeges op onder meer de Olympische Spelen. Bij de dames kreeg Annemiek van Vleuten de Keetie van Oosten-Hage Trofee.

Presentator Sander Kleikers ging als eerste over de vloer bij Mick van Dijke, die de prijs Renner van de Toekomst kreeg uit handen van zijn tweelingbroer Tim van Dijke. De Gerrie Knetemann-trofee viel hem ten eer door goede prestaties in onder meer de Tour de l'Avenir en de Ronde van Kroatië.

Daarna ging de aandacht naar de Wielrenster van het Jaar: Van Vleuten verdiende deze natuurlijk dubbel en dik door haar prestaties op onder meer de Olympische Spelen. Haar buren namen de trofee in ontvangst, omdat ze zelf momenteel in Colombia aan het trainen is.

Bij de mannen grepen de wegrenners naast de prijs: onder meer Mathieu van der Poel, Tom Dumoulin en Dylan van Baarle konden niet op tegen het olympische succes van Harrie Lavreysen, die die titel dubbel en dik verdiende.

Uitslagen Wielrenner van het Jaar-verkiezing 2021

Renner van de Toekomst: Mick van Dijke
Wielrenster van het jaar: Annemiek van Vleuten
Wielrenner van het jaar: Harrie Lavreysen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws