Lazkano bekroont topjaar met ritzege in Ronde van Burgos: 'Met een demarrage had ik mezelf opgeblazen' Wielrennen
Wielrennen

Lazkano bekroont topjaar met ritzege in Ronde van Burgos: 'Met een demarrage had ik mezelf opgeblazen'

Lazkano bekroont topjaar met ritzege in Ronde van Burgos: 'Met een demarrage had ik mezelf opgeblazen'

De voorlaatste etappe in de Ronde van Burgos was kolfje naar de hand van Movistar-troef Oier Lazkano, die zijn medevluchters op triomfantelijke wijze wist te verschalken. De Spaans kampioen keek na afloop van de 157 kilometer lange etappe richting Pradoluengo in het flashinterview terug op zijn prestatie.

Lazkano boekte zijn zege dus in de Spaanse kampioenstrui en dat is iets wat de talentvolle coureur gelukkig maakt. 'Ik heb ook dichtbij mijn huis weten te winnen, dus dat is extra speciaal. Vorig jaar was er een etappe naar Clunia, welke een soortgelijke finish kende. In die rit ging er ook een vluchter met de zege vandoor, dus hadden we als ploeg besloten om er ook vanuit de vlucht voor te gaan. De eerste klim van de dag, de Alto de Cubilla, kende ik heel goed en ik wist mee te gaan in de ontsnapping', benadrukt hij andermaal zijn 'thuisvoordeel'.

In de listige slotfase liet Lazkano het aankomen op een sprint, welke hij uiteindelijk met gemak wist te winnen. De 23-jarige man uit Vitoria-Gasteiz verwees Bahrain Victorious-pion Santiago Buitrago naar de tweede plaats. 'Ik had het graag nog geprobeerd in de slotfase, maar er was heel veel tegenwind. Met een demarrage zou ik mezelf sowieso hebben opgeblazen. In de laatste kilometer wist ik dat ik als eerste het stuk met de laatste vier bochten in moest gaan. Daarna had ik het vertrouwen dat ik het zou kunnen afmaken. En zo geschiedde dus', jubelt de laureaat, die in 2022 vanuit Caja-Rural de overstap maakte naar Movistar.

Lazkano is sowieso bezig aan een goed seizoen, daar de Bask onder meer het eindklassement van de Boucles de la Mayenne wist bij te schrijven op zijn palmares. Ook in Dwars door Vlaanderen baarde Lazkano opzien, aangezien hij achter een ontketende Christophe Laporte naar een knappe tweede plaats wist te snellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws