Lefevere begrijpt het niet helemaal: 'Vlaamse pers heeft kennelijk een kort geheugen' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere begrijpt het niet helemaal: 'Vlaamse pers heeft kennelijk een kort geheugen'

Lefevere begrijpt het niet helemaal: 'Vlaamse pers heeft kennelijk een kort geheugen'

Patrick Lefevere heeft in zijn column in Het Nieuwsblad vooruitgeblikt op de Vuelta a Espana, die met zijn kopman Remco Evenepoel aan de start zaterdag vertrekt vanuit Barcelona. De flamboyante ploegbaas kan zich niet direct vinden in de kritiek op zijn ploeg, waarmee hij de woorden van klimknecht Louis Vervaeke duidelijk onderstreept.

'Ik lees links en rechts wat voorbehoud bij de sterkte van onze ploeg, maar dat begrijp ik niet', steekt PatLef van wal. 'De Vlaamse pers heeft kennelijk een kort geheugen: vorig jaar waren we zogezegd ook niet gewapend om de koers te controleren, maar we hebben het toch maar gedaan. En blijkbaar is iedereen ook vergeten dat Jan Hirt vorig jaar zesde is geëindigd in de Giro. Mattia Cattaneo is twee jaar geleden twaalfde geworden in de Tour. Dan ben je allesbehalve een zondagscoureur. James Knox was in 2020 zevende in het eindklassement van Tirreno-Adriatico. Niet voor niks hebben we zijn contract nu opnieuw verlengd', somt hij het rijtje ter ondersteuning van Evenepoel op.

Lefevere: 'Niet aan ons om de wedstrijd te controleren'

'Als je onze ploeg echt analyseert, kan je nooit zeggen: oei, oei, oe', aldus de CEO van Soudal Quick-Step in zijn betoog. 'Bovendien is het niet aan ons om de wedstrijd te controleren. Er is een heel brede lijst aan favorieten. Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, maar daarachter ook Joao Almeida en Juan Ayuso. Om nog te zwijgen van Geraint Thomas en Aleksandr Vlasov.'

Heel wat kapers op de kust, dus. 'Voor ons is dat alleen maar een voordeel: er zal altijd wel iemand zijn die een gat wil dicht rijden. Ik stel voor dat we drie weken koersen met José De Cauwer in gedachten: eerst het bord leegeten van een ander', aan de welbekende Sporza-commentator, die die theorie vanuit de commentaarpositie vaak de ether inslingert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws