Enric Mas: 'Ben tijdens mijn revalidatie van Tourcrash nog eens gevallen, dat heeft herstel vertraagd' Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas: 'Ben tijdens mijn revalidatie van Tourcrash nog eens gevallen, dat heeft herstel vertraagd'

Enric Mas: 'Ben tijdens mijn revalidatie van Tourcrash nog eens gevallen, dat heeft herstel vertraagd'

Enric Mas wist in de afgelopen vijf jaar maar liefst drie keer het eindpodium van de Vuelta te betreden, wat hem voor de editie van 2023 opnieuw één van de outsiders voor de Spaanse ronde maakt. De man van Mallorca staat na een opgave in de Tour de France echter wel met wat vraagtekens aan de start in Barcelona.

Mas viel in de openingsrit van de Ronde van Frankrijk uit met een sleutelbeenbreuk. 'En gedurende mijn revalidatie ben ik nog eens gecrasht, wat mijn herstel heeft vertraagd', deed hij bij de teampresentatie uit de doeken tegenover Marca. 'Ik wil het in deze Vuelta vooral dag per dag bekijken. Andere ploegen zullen het vuile werk opknappen, maar eerlijk gezegd moet ik zien hoe het met me zal gaan. Ik heb niet optimaal kunnen trainen.'

'Ik heb niet de beste voorbereiding gehad, maar daar ben ik niet bang voor. Het is wat het is en we kunnen niet verbergen wat er niet is', aldus Mas. 'Misschien dat ik doordat ik Burgos niet heb gereden wat frisser ben uiteindelijk, maar we moeten realistisch zijn.'

Mas: 'Jumbo-Visma heeft de ploeg om schade te berokkenen'

Desgevraagd geeft Mas ook nog aan wie hij als topfavoriet ziet voor deze Ronde van Spanje. 'Er komen veel toppers aan de start en ze zijn allemaal in vorm. Ik schat Primoz Roglic nog wel een tandje hoger in dan Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard, hij kwam in de Ronde van Burgos niet eens uit het zadel richting Lagunas de Neila. Ik denk niet dat Primoz en Jonas een slechte relatie hebben, als de ploeg goed orde op zaken stelt zullen er geen problemen ontstaan bij Jumno-Visma. Het is duidelijk dat ze de ploeg hebben om schade te berokkenen, dus we moeten zeer attent zijn', sluit de man van Movistar af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws