Jumbo-Visma-prominenten na 'Roglic naar Lidl-Trek'-gerucht: 'Verhaal is complete bullshit' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-prominenten na 'Roglic naar Lidl-Trek'-gerucht: 'Verhaal is complete bullshit'

Jumbo-Visma-prominenten na 'Roglic naar Lidl-Trek'-gerucht: 'Verhaal is complete bullshit'

Transfergeruchten, je krijgt ze er in een grote ronde altijd gratis en voor niets bij. Rondom de Vuelta a Espana 2023 begon het zelfs al ver voor de wedstrijd: nadat berichten over Remco Evenepoel en INEOS Grenadiers eerder al oplaaiden, kwam EscapeCollective deze week met het bericht dat Primoz Roglic aan Lidl-Trek gelinkt werd.

Volgens de groep journalisten zou Roglic niet onwelwillend staan tegenover een move naar Lidl-Trek, na de komst van Lidl één van de meest kapitaalkrachtige teams. Ploegbaas Luca Guercilena gaf aan dat de Sloveen goed bij zijn ploeg zou passen, maar stelde voornamelijk dat het een 'hypothetische gedachte' was. De makelaar van Roglic maakte vooral duidelijk dat zijn cliënt nog een contract tot en met 2025 heeft bij de Nederlandse formatie.

Jumbo-Visma: 'Totaal geen discussie geweest over contract Roglic'

Vanuit Jumbo-Visma kwam er later ook reactie, bij GCN. Merijn Zeeman maakte direct duidelijk dat er weinig van waar was. 'Er is totaal geen discussie geweest over het contract van Primoz, dus ik denk dat dit verhaal complete bullshit is. Natuurlijk laten we Primoz niet gaan. We zijn aan het bouwen voor de lange termijn en hij is onderdeel van die strategie.'

'We willen duidelijk maken dat er renners aan langetermijn-contracten vastzitten en dat geven we niet zomaar weg', aldus Zeeman. 'Daarbij heb ik in het artikel gelezen dat de manager van Roglic heeft gezegd dat hij zich heel goed voelt bij de ploeg. Van beide zijdes zijn we dus gecommitteerd aan elkaar', aldus de sportief manager, die aangeeft dat Roglic ook in 2024 zijn persoonlijke ambities kan najagen. Algemeen directeur Richard Plugge reageerde bij GCN ook kort op de geruchten. 'Primoz is onze koning, al vanaf 2016', reageerde de Nederlander enigszins cryptisch, maar duidelijk. Deze zaterdag jaagt Roglic met een ijzersterke Jumbo-Visma-ploeg zijn vierde eindzege in de Vuelta na.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws