Lefevere betwijfelt kansen Evenepoel op WK: 'Stel hij wint Vuelta, kan hij dan op tijd herstellen? Wielrennen
Wielrennen

Lefevere betwijfelt kansen Evenepoel op WK: 'Stel hij wint Vuelta, kan hij dan op tijd herstellen?

Lefevere betwijfelt kansen Evenepoel op WK: 'Stel hij wint Vuelta, kan hij dan op tijd herstellen?

Hoewel Remco Evenepoel er perfect voorstaat in de Vuelta a España, wil ploegbaas Patrick Lefevere nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. De CEO van Quick Step-Alpha Vinyl ziet in dat er nog heel wat zware etappes gaan komen en rekent zich dus nog niet rijk. Daarnaast stijgen de verwachtingen rondom de kansen van Evenepoel op het WK wielrennen, die volgens Lefevere getemperd moeten worden.

Op de tweede rustdag van de Vuelta a España heeft Evenepoel het prima voor elkaar. De Belg zit met een voorsprong van één minuut en twaalf seconden op Enric Mas stevig in het rood, tegen de verwachtingen van Lefevere in. 'Eerlijk gezegd had ik dat niet gedacht en ik denk hij zelf ook niet. Ons doel was om zonder tijdverlies naar de tijdrit te trekken. Daar zou hij dan wat tijd kunnen pakken op de concurrentie', verklaart hij voor de microfoon van VTM Nieuws.

Lefevere heeft de afgelopen week dan ook een sterke Evenepoel gezien, die rust en vertrouwen uitstraalt. Dat deed hij onder meer door zijn rivalen meermaals te kraken op de slotklimmen. 'Zowel in het hoofd als in de benen voelt het goed bij hem en hij voelt dat hij de concurrentie pijn kan doen. Iedereen zei dat Remco erdoor zou zakken zodra het te steil werd, maar nu heeft hij iedereen eraf gereden. Weliswaar niet met minuten, maar hij staat wel comfortabel. Ik denk dat hem dat ook wel een boost geeft.'

Lefevere betwijfelt kansen Evenepoel op WK

De leider van The Wolfpack ziet in dat de race zeker nog niet gewonnen is. 'We bekijken het dag per dag' is dan ook een veelgemaakte uitspraak door de Belgische ploeg. 'Het gaat nog heel warm worden en er komen nog zoveel aankomsten bergop aan, zo ook nog voor het weekend. Daarnaast zoeken ze in Spanje vaker wegen op die niet altijd met de koers te maken hebben... We kijken in elk geval uit naar de tijdrit. Remco heeft Roglic (Primoz, red.) nog nooit geklopt, dus hopelijk gebeurt dat dinsdag wel. Tenzij Rohan Dennis zich weer eens een week verstopt heeft', lacht hij.'

Tot slot komt het wereldkampioenschap wielrennen, dat op zondag 25 september verreden wordt in, ter sprake. België zal met twee kopmannen - Wout van Aert en Evenepoel - afreizen naar Australië, maar Lefevere betwijfelt of dat wel slim is. 'Stel dat hij de Vuelta wint', zegt hij met de nadruk op het woordje 'stel'. 'Dan gaat hij enorm vermoeid zijn. Ik weet niet of hij dan op tijd kan recupereren voor het WK', aldus Lefevere.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news