Van Aert kent WK-selectie al: 'Bondscoach Sven en ik hebben er dezelfde kijk op' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert kent WK-selectie al: 'Bondscoach Sven en ik hebben er dezelfde kijk op'

Van Aert kent WK-selectie al: 'Bondscoach Sven en ik hebben er dezelfde kijk op'

Wout van Aert boekte zondag in de Bretagne Classic nog maar eens een nieuwe overwinning. Daarmee tankte de renner van Team Jumbo-Visma heel wat vertrouwen richting het WK, dat over vier weken verreden wordt: 'Ik ben tevreden met hoe de benen nu zijn.'

In de Franse eendagskoers sprintte Van Aert zondag naar de overwinning, nadat hij vorige week al tweede werd in de BEMER Cyclassics in Hamburg. Een mooie boost voor het vertrouwen richting het wereldkampioenschap. 'Het is nog vier weken tot het WK. Dat is nog lang, maar ik ben tevreden met hoe de benen nu zijn', vertelt de Belg in de Gazet van Antwerpen.

'Ik heb de voorbije drie weken hard getraind en normaal gezien moeten er nu nog een paar goede weken aankomen', vervolgt hij. 'Het belangrijkste is te behouden wat er nu is en de rust zijn werk te laten doen. Ik ben blij met de conditie zoals die nu is en ga met vertrouwen de laatste weken in.' Volgens de Belgische krant vertrekt Van Aert maandag naar Sardinië om daar een weekje te gaan trainen. Volgende week dinsdag vliegt hij vanuit Parijs naar Canada, om daar de GP van Montreal te gaan betwisten.

Van Aert kijkt uit naar 'mooi WK'

Na de GP van Montreal reist Van Aert af naar Australië voor het wereldkampioenschap. Voor de buitenwereld is het nog even afwachten wie er namens België nog meer meegaan, maar Van Aert heeft daar al meer weet van. 'Ik ken de selectie al', vertelt hij. 'Ik heb een goed contact met Sven (bondscoach Vanthourenhout, red.) en we hebben er dezelfde kijk op.'

De Belgische publiekslieveling kon zich prima vinden in de ploeg die de bondscoach heeft samengesteld. 'Ik heb geen veto's moeten stellen. Sowieso is het een luxe om voor België een selectie te maken, zeker op een klassiek parcours zoals in Australië. Het spreekt voor zich dat we, zoals Remco (Evenepoel, red.) nu bezig is, twee kopmannen zullen hebben. Het wordt een mooi WK', besluit Van Aert. De strijd om de regenboogtrui vindt plaats op zondag 25 september in het Australische Wollongong.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws