Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022 | De sprinters (die er nog zijn) krijgen nog eens een kans Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022 | De sprinters (die er nog zijn) krijgen nog eens een kans

Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022 | De sprinters (die er nog zijn) krijgen nog eens een kans

Zo zwaar als het voor de rustdag was, zo rustig mogen de renners weer inkomen na de dag zonder koers. Na een tijdrit op dinsdag is het woensdag de beurt aan de rappe mannen in deze Vuelta. In de Leiderstrui neemt je mee.

Parcours etappe 11 Vuelta a España 2022

Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022 | De sprinters (die er nog zijn) krijgen nog eens een kans

De elfde rit van de Ronde van Spanje - we zijn dus over de helft - voert het peloton van Elpozo Alimentación naar Cabo de Gata, goed voor een afstand van 191,2 kilometer. Deze gaan over overwegend vlakke wegen, daar we parallel aan de stranden van Murcia en Almeria rijden en het binnenland nog even links laten liggen.

Starten doen we dus bij Elpozo Alimentación, tevens een bekende voedselfabrikant op het Iberische schiereiland. Vanaf daar trekken we naar plaatsen als Tolana, Lorca en Pulpí, maar heel spannend zal het normaliter niet worden: de kans is het grootste dat we een beperkte vluchtersgroep gaan zien en daarachter de controle van de sprintersploegen.

Nee, voor de spanning kun je de TV waarschijnlijk ook wel in de laatste vijftien kilometer inzetten. Deze worden ingeluid met een tussensprint in Ruescas, waar we ook linksaf slaan. Op dat moment zetten we koers richting Cabo de Gata, waar de laatste bocht getrokken is op 3,7 kilometer van de meet. Die laatste, lange rechte lijn is één grote brede weg in niemandsland.

De laatste, lange, rechte, lege lijn.

Tijden
Start: 12.51 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 11 Vuelta a España 2022

We zitten aan de kust en dat betekent lekker weer: het zal zo'n 29 graden Celsius zijn, terwijl de wind voor het overgrote deel schuin op de kop zal staan. Dat betekent normaliter dat het een lange, wat saaiere rit zal worden.

Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022-

Tweevoudig ritwinnaar Sam Bennett: naar huis. Britse toptalenten Ethan Hayter en Jake Stewart: naar huis. Gerben Thijssen: naar huis. Outsiders Andrea Vendrame (AG2R Citroën), Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech), Nikias Arndt (Team DSM): naar huis. Van de weinige sprinters die überhaupt al naar deze Ronde van Spanje trokken, zijn er nog minder over.

Vandaar dat we als eerste bij Tim Merlier uitkomen, die zich namens Alpecin-Deceuninck goed en wel over de eerste bergen heeft heen gesleept. Zijn ploeg heeft met Jay Vine al twee ritzeges op zak, maar zou er in de sprint maar al te graag een derde aan toevoegen. De sprinttrein van Merlier is in ieder geval nog intact, wat al een wonder genoemd mag worden in deze Vuelta.

Groene trui Mads Pedersen heeft ook nog niet gewonnen, hoewel hij wel al drie keer tweede werd. Als we verhouding van de Nederlandse ritten dus respecteren, dan wordt deze etappe voor Mads Pedersen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet in het wielrennen.

Favorieten etappe 11 Vuelta a España 2022 | De sprinters (die er nog zijn) krijgen nog eens een kans

Pascal Ackermann (UAE-Team Emirates) komt deze Ronde van Spanje voorlopig nog niet uit de verf, waardoor we zijn naam met een vraagteken hier plaatsen. Kaden Groves (Team BikeExchange-Jayco) en Daniel McLay (Arkéa Samsic) hebben ook goede kans op een mooie ereplaats.

En wat met Danny van Poppel, die kopman Bennett zag wegvallen met corona? De Nederlander heeft zeker ook kans op een ritzege. Tot slot nemen we Bryan Coquard (Cofidis) John Degenkolb (Team DSM) en Fabian Lienhard (Groupama-FDJ) mee, terwijl Fred Wright (Bahrain Victorious) mogelijk ook nog wat moois uit zijn benen kan schudden. Mike Teunissen is niet fit, derhalve hebben we hem niet meegenomen.

Odds etappe 11 Vuelta a España 2022

Tim Merlier - Bet365: 2,62 / Jack's: 2,60
Mads Pedersen - Bet365: 3,20 / Jack's: 3,25
Pascal Ackermann - Bet365: 5,50 / Jack's: 5,50
Kaden Groves - Bet365: 8,50 / Jack's: 8,50
Danny van Poppel - Bet365: 12,00 / Jack's: 12,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 11 Vuelta a España  2022

Poll

Wie wint de elfde rit in de Vuelta?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws