Lefevere heeft zijn uitleg al klaar: 'Ik ken prijskaartjes van coureurs Jumbo-Visma' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere heeft zijn uitleg al klaar: 'Ik ken prijskaartjes van coureurs Jumbo-Visma'

Lefevere heeft zijn uitleg al klaar: 'Ik ken prijskaartjes van coureurs Jumbo-Visma'

Patrick Lefevere heeft zijn mannen na het Openingsweekend al eens flink op scherp kunnen zetten. De ploegbaas van Soudal Quick-Step hoopt op verbetering in Strade Bianche, al is er nog lang geen paniek.

In een interview met HLN doet Lefevere zijn zegje over de suprematie van Jumbo-Visma in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. 'Ik heb niks tegen hen. Met Richard Plugge schiet ik goed op, al zie ik dat hij in de pers veel complimentjes geeft aan ons, daar trap ik niet meer in', aldus de Belg.

'Jaloezie is een slechte gave, net zoals paniek', verwoordt Lefevere de balans tussen zijn ploeg en die van Jumbo-Visma op het moment. 'Voorlopig zijn zij aan zet, onze tijd komt nog. En als ze niet komt, hebben we nog altijd een uitleg klaar: we vechten niet met dezelfde wapens qua budget. Ik ken de prijskaartjes van de coureurs. Voor de prijs van Van Baarle heb je er bij ons twee.'

Lefevere: 'Ik stel vast dat we dezelfde ploeg hebben als in 2021'

In zijn column in Het Nieuwsblad voegt hij daar aan toe: 'Iedereen luidt ondertussen de doodsklokken bij onze voorjaarsploeg, maar ik stel vast dat we dezelfde ploeg hebben als in 2021. Toen won Ballerini de Omloop Het Nieuwsblad, Asgreen won E3 Harelbeke en De Ronde van Vlaanderen. Julian Alaphilippe won de Waalse Pijl en eindigde tweede in Luik. Dat is dus twee jaar geleden', aldus Lefevere.

Zo erg is het allemaal ook niet, geeft de CEO aan. 'In de Vlaamse koersen wilde het de voorbije week niet lukken, maar februari is voor ons wel een heel goede maand geweest. Tien overwinningen in totaal en eigenlijk twaalf als je de Ronde van Rwanda meetelt. Mauri Vansevenant kan weer koersen winnen en nieuwkomers Casper Pedersen en Tim Merlier staan er direct. Wie verder kijkt dan de Vlaamse koers ziet dat Soudal Quick-Step zijn start zeker niet heeft gemist.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws