Lotto-Dstny hoopt met De Lie en Eenkhoorn voor ritwinst te vechten in Parijs-Nice Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny hoopt met De Lie en Eenkhoorn voor ritwinst te vechten in Parijs-Nice

Lotto-Dstny hoopt met De Lie en Eenkhoorn voor ritwinst te vechten in Parijs-Nice

Lotto-Dstny heeft het zevental voor Parijs-Nice op papier. De Belgische ploeg mikt op goudhaantje Arnaud De Lie in de Koers naar de Zin, terwijl enkele vrijbuiters hun ding mogen doen in de heuvelachtige ritten.

'Parijs-Nice is een heel prestigieuze wedstrijd met een sterk deelnemersveld en met Lotto Dstny willen we ook onze stempel op de wedstrijd drukken', vertelt ploegleider Maxime Monfort. 'Met zowel rasaanvallers als voldoende manschappen om een sprint in goede banen te leiden, hebben we een evenwichtige selectie waarmee we ons kunnen tonen.

'Voor Arnaud De Lie wordt het zijn eerste rittenkoers op WorldTour-niveau en is het dus opnieuw een volgende stap in zijn ontwikkeling', vervolgt de ploegleider. 'Op papier is er een drietal ritten dat hem moet liggen. Zoals steeds is Arnaud ambitieus om zich te tonen en we zullen hem daarin zo goed mogelijk ondersteunen.'

'Maar ook in de etappes voor aanvallers hebben we een paar goede troefkaarten', aldus de ex-renner. 'Thomas De Gendt rondde al twee keer een ontsnapping af in Parijs-Nice, maar met ook Brent Van Moer, Harry Sweeny en Pascal Eenkhoorn hebben we jongens in de selectie die graag offensief koersen. We richten onze pijlen vooral op de sprintetappes en ritten voor aanvallers. Wanneer Paris-Nice geslaagd is voor Lotto Dstny? Ondanks de sterke bezetting in Paris-Nice zijn we ambitieus en mikken we op een ritzege met een van onze renners.'

Selectie Lotto-Dstny Parijs-Nice 2023

Arnaud De Lie
Pascal Eenkhoorn
Cedric Beullens
Brent Van Moer

Harry Sweeny
Thomas De Gendt
Jacopo Guarneri

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws