Lefevere in column: 'Als ik radio peloton mag geloven, is er een genius achter prestaties Jumbo-Visma' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere in column: 'Als ik radio peloton mag geloven, is er een genius achter prestaties Jumbo-Visma'

Lefevere in column: 'Als ik radio peloton mag geloven, is er een genius achter prestaties Jumbo-Visma'

Patrick Lefevere heeft in zijn zaterdagcolumn in de Belgische krant Het Nieuwsblad de verrichtingen van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl uitgebreid onder de loep genomen. De patron van de WorldTour-formatie is uiteraard trots op Remco Evenepoel en de zijnen.

De teambaas begint met een mooie anekdote. 'In de eerste helft van de etappe naar Pico Jano had ik een berichtje gekregen van een ongeruste José De Cauwer: Niet om in de uitzending te gebruiken, maar waarom zien we jullie ploeg niet vooraan? Ik heb geantwoord met twee woorden: Wacht maar.'

Evenepoel moest de rit uiteindelijk aan Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) laten, maar pakte wel de rode leiderstrui in de Vuelta. 'De ploeg deed het donderdag echt schitterend: Cavagna, Vervaeke, Alaphilippe en uiteindelijk ook nog Masnada. Het was gewaagd om de koers zo in handen te nemen, maar Remco had een nummer in huis zoals in San Sebastian', blikt Lefevere terug.

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. 'Ik ga niet ontkennen dat ik mij voordien een beetje zorgen maakte over de breedte van de ploeg. In de etappe van dinsdag in Laguardia – waar Roglic won – zat Remco in de laatste kilometer bergop helemaal alleen', houdt de ploegbaas zijn troepen nog scherp. 'Zijn al mijn twijfels over de sterkte van de ploeg na de demonstratie op Pico Jano in één keer weg? Om heel eerlijk te zijn: niet helemaal.'

Lefevere in column: 'Als ik radio peloton mag geloven, is er een genius achter prestaties Jumbo-Visma'

Lefevere: 'Kan onze ploeg nog stappen zetten in de begeleiding? Ongetwijfeld'

Ook de rest van de ploeg kan nog niet op zijn lauweren rusten, waarbij Lefevere de concurrentie bij Jumbo-Visma meeneemt in zijn analyse. 'Kan onze ploeg nog stappen zetten in de wetenschappelijke begeleiding? Ongetwijfeld. Trainer Koen Pelgrim heeft zijn strepen ondertussen verdiend, maar we moeten verder investeren in omkadering. Ook naar die wetenschappelijke profielen zijn we op zoek.

'Als ik radio peloton mag geloven is Asker Jeukendrup de genius achter de prestaties van Jumbo-Visma', geeft de man van Quick Step-Alpha Vinyl aan. 'Zijn cv is in ieder geval indrukwekkend. Hij komt uit het triatlon, werkt ook voor het Red Bull Athlete Center. Maar mensen met zo’n brede expertise – die de theorie en de praktijk kennen – zijn zeldzaam. Uiteindelijk geldt voor wetenschappers hetzelfde als voor coureurs: velen voelen zich geroepen, weinigen zijn uitverkoren. Misschien moeten we Jeukendrup maar gewoon wegkopen bij Jumbo', sluit Lefevere zijn column in Het Nieuwsblad op zijn Lefeveres af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws