Roglic verbetert in de Vuelta: 'Benen waren beter dan een paar dagen geleden' Wielrennen
Wielrennen

Roglic verbetert in de Vuelta: 'Benen waren beter dan een paar dagen geleden'

Roglic verbetert in de Vuelta: 'Benen waren beter dan een paar dagen geleden'

Primoz Roglic deed vertrouwen op in de achtste etappe van de Vuelta a España. De kopman van Jumbo-Visma wist – in tegenstelling tot etappe zes – Remco Evenepoel bij te houden. ‘Ik ben heel content met hoe vandaag verlopen is.’

‘Ik voelde me goed vandaag. De benen waren beter dan een paar dagen geleden op de Pico Jano’, reageert een tevreden Roglic op de ploegsite. Volgens de ronderenner ligt het niveau in de Vuelta ‘heel hoog’. ‘Er wordt hard gereden. Met mijn vorm zit het wel goed. Ik zat vandaag in een goede groep met de sterkste renners van deze ronde.’ Naast Roglic bestond de groep met sterkste renners uit Enric Mas en Remco Evenepoel, die laatste toonde met een sprintje aan het eind de allersterkste van de klassementsrenners te zijn. Ook Carlos Rodríguez en Simon Yates behoorden tot de aankomststrook tot de elitegroep.

Achter de conditie van Roglic stonden na een harde val in de Tour de France de nodige vraagtekens, die langzaam maar zeker uitgewist kunnen worden. ‘We zijn op de goede weg. Ik groei langzaam in deze ronde. Er kan nog een heleboel gebeuren in de komende twee weken’, vervolgt Roglic optimistisch.

Engels: 'Etappe van vandaag geeft vertrouwen voor vervolg'

Ploegleider Addy Engels spreekt van ‘een scenario waar we op hoopten’. ‘Na de mindere dag van donderdag voelde Primoz zich vandaag een stuk beter. Dat is een goed teken voor de rest van deze Vuelta. Het niveau lag ontzettend hoog. Ik denk dat iedereen wel op zijn limiet zat, dus wegrijden van de concurrentie zat er vandaag niet in. Deze stijgende lijn willen we de komende week doortrekken. Morgen is er weer een aankomst bergop. Dat is natuurlijk het terrein dat Primoz moet liggen, net als de tijdrit daags na de rustdag. De etappe van vandaag geeft vertrouwen voor wat nog komen gaat’, aldus Engels.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws