Lefevere niet heel blij met keuze Evenepoel voor Zwitserland: 'Puur een sportieve keuze van hemzelf' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere niet heel blij met keuze Evenepoel voor Zwitserland: 'Puur een sportieve keuze van hemzelf'

Lefevere niet heel blij met keuze Evenepoel voor Zwitserland: 'Puur een sportieve keuze van hemzelf'

Patrick Lefevere springt niet per se een gat in de lucht dat Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland gaat terugkeren, na zijn coronabesmetting in de Giro d'Italia. De ploegbaas van Soudal-Quick Step schrijft in een column in Het Nieuwsblad dat de keuze voor Zwitserland sportief begrijpelijk is, maar qua andere randzaken niet ideaal.

'Remco gaat terug naar de Ronde van Zwitserland. In alle eerlijkheid: dat is een puur een sportieve keuze van hemzelf en van trainer Koen Pelgrim. Er zijn in Zwitserland twee tijdritten, van respectievelijk 12,7 en 25,7 kilometer lang en dat is de best mogelijke voorbereiding op de kampioenschappen die er straks aankomen', zo doelt Lefevere op het BK en WK, waar Evenepoel deze zomer zowel de wegwedstrijd als de tijdrit zal doen.

Als het aan Lefevere had gelegen, was Evenepoel echter gestart in de Baloise Belgium Tour. 'Ik kan wel vertellen dat ik heen en weer geappt heb met Christophe Impens van Golazo en dat zij bereid zijn om "een inspanning te doen" voor de Ronde van België. Maar nu en dan ben ik als CEO ook maar de koning van België. Een ceremonieel staatshoofd, zonder uitvoerende macht. Dat gebeurt voor de goede orde niet al te vaak.'

Lefevere ziet Ronde van Zwitserland minimum bedrag betalen

Kortom: Lefevere moet toezien dat Evenepoel z'n eigen keuze maakte. Financieel worden alle partijen daar niet per se beter van. 'De Ronde van Zwitserland doet voor Evenepoel geen inspanning. Vroeger waren het goeie betalers, maar toen ze deel gingen uitmaken van de WorldTour was het om zeep. Zoals in zoveel koersen. De WorldTour legt de organisatoren een minimumvergoeding aan de teams op van 8.500 euro. Maar in de praktijk ziet Zwitserland – en alle andere koersen – dat als een standaardtarief waar ze nooit boven gaan. Acht dagen koersen in Zwitserland, met de Zwitserse prijzen aan de pomp en in de winkels, probeer dat eens te bekostigen met 8.500 euro.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws