Lefevere wil klimploeg rondom Evenepoel uitbouwen: 'Voor 2024 mik ik op één extra klimprofiel' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere wil klimploeg rondom Evenepoel uitbouwen: 'Voor 2024 mik ik op één extra klimprofiel'

Lefevere wil klimploeg rondom Evenepoel uitbouwen: 'Voor 2024 mik ik op één extra klimprofiel'

In de eerste week van de 106e editie van de Giro d'Italia liet Soudal Quick-Step-troef Remco Evenepoel zien over een bijzonder goede vorm te beschikken. Zo verpulverde de jonge Vlaming iedereen in de openingstijdrit en liet hij ook in verschillende heuvel- en bergetappes zien bij de pinken te zijn. De dienstdoende knechten van de Belgische formatie leken wel echter ietwat tegen te vallen, daar de wereldkampioen in de belangrijkste bergetappe van de eerste week al snel geïsoleerd zat. Volgens Patrick Lefevere wordt er de komende jaren werk gemaakt van een sterkere klimploeg rondom zijn kopman.

'Ik vond dat de pers nogal alarmistisch tekeer ging toen Remco alleen binnen kwam boven op Lago Laceno. Zelf vond hij dat allemaal geen groot probleem', stelt de flamboyante ploegbaas in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad. 'Je moet ook het werk willen zien dat de ploeg voordien had gedaan. In de eerste twee koersuren ging het bijzonder hard. Misschien hebben we zelfs wat te veel controle uitgeoefend', relativeert hij de ontstane 'ophef' over de kwaliteit van Evenepoels knechtengilde, waarin Ilan Van Wilder, Jan Hirt en Mattia Cattaneo zich de speerpunten mogen noemen.

'Alle makelaars trekken aan mijn mouw', stelt Soudal Quick-Step-teambaas Lefevere omtrent de klimploeg rondom Evenepoel 

'Ik vind het wel opmerkelijk dat iedereen in elke Giro-voorbeschouwing spreekt over een loodzware laatste week, om dan toch grote conclusies te trekken na een halve bergrit', gaat een getergde Lefevere verder. 'Het is voor mij allemaal geen reden om in een kramp te schieten rond de klimtrein van Remco. We gaan die verder uitbouwen, maar we hebben ook al veel. Niet vergeten dat ook Fausto Masnada en James Knox voorzien waren voor de Giro. Alle makelaars trekken aan mijn mouw, maar voor 2024 mik ik op één extra klimprofiel. Om er dan misschien nog extra volk bij te doen in 2025', doet de ex-profwielrenner de planning voor de komende jaren uit de doeken.

Over wie die eventuele versterkingen dan zouden kunnen zijn, wil Lefevere nog niet al te veel kwijt. 'Binnen de ploeg is dit jaar een vijftiental renners einde contract. Dat geeft mogelijkheden op de transfermarkt, maar haastig ben ik niet. Concreet zijn op dit moment alleen de inkomende transfers voor de beloftenploeg, want ook die willen we versterken. Voor de profs volg ik dezelfde strategie van altijd: eerst verlengen wie we willen verlengen, dan pas kijken naar versterkingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws