Leider Coquard valt, Uno-X wint: Blikra en Fredheim scoren 1-2 namens Noorse ploeg in Loire Tour Wielrennen
Wielrennen

Leider Coquard valt, Uno-X wint: Blikra en Fredheim scoren 1-2 namens Noorse ploeg in Loire Tour

Leider Coquard valt, Uno-X wint: Blikra en Fredheim scoren 1-2 namens Noorse ploeg in Loire Tour

Erlend Brika heeft de tweede etappe van de Loire Tour woensdag weten te winnen. De Noor van Uno-X maakte gebruik van een chaotische slotfase, waarin leider Bryan Coquard tegen de grond ging.

Tussen al het koersgeweld in België (Scheldeprijs) en Spanje (het Baskenland) door stond woensdag ook de tweede etappe van de Franse Loire Tour op de rol. Coquard won de eerste rit namens Cofidis met verve, door Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) af te houden in een massaspurt.

Zonder Nacer Bouhanni stapte het peloton op voor dag twee. De Franse sprinter kwam net als ploeggenoten Kévin Vauquelin en Donovan Grondin ten val, waarvan Bouhanni er het ergste an toe was. Met hechtingen in zijn elleboog bleek verder koersen een onmogelijke opgave. Vauquelin en Grondin konden wel verder koersen.

Kopgroep houdt zeer lang stand in Frankrijk

Vier renners muisden er vrij vlot vanonder in de tweede etappe. Joey Rosskopf (Rally), Emmanuel Morin (Nantes Atlantique), Alexander Kamp (Tudor) en Xabier Azparren (Euskaltel-Euskadi) kregen een voorsprong van drie minuten, maar zagen Groupama-FDJ achter hen de forcing voerden. Toen ook Cofidis en EF Education-EasyPost een mannetje bijstaken, werd het penibel voor de mannen voorin.

Desondanks bleef het tot de laatste kilometers spannend, maar een voorsprong van vijftien seconden bij het passeren van het drie kilometer-vod leek toch net wat te weinig. En zo geschiedde: het peloton maakte op het laatste moment korte metten met de vluchters, maar kreeg ook te maken met een valpartij: Coquard, de winnaar van dinsdag, ging samen met Pierre Barbier tegen de vlakte.

Mede door die crash kwam Uno-X in een goede positie te zitten, wat het verzilverde met een heuse 1-2. Brikla won, voor landgenoot Stian Fredheim. Arnaud Démare eindigde even verderop op plek vijf in deze rit, één plaatsje voor Van den Berg.

Uitslag etappe 2 Loire Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws