Leider Schmid moet 'slim koersen' in slotrit België: 'Ritzege Jakobsen is voornaamste doel' Wielrennen
Wielrennen

Leider Schmid moet 'slim koersen' in slotrit België: 'Ritzege Jakobsen is voornaamste doel'

Leider Schmid moet 'slim koersen' in slotrit België: 'Ritzege Jakobsen is voornaamste doel'

In een zinderende finale in Durbuy wist Mauro Schmid uiteindelijk de leiderstrui van de Baloise Belgium Tour over te nemen van Mads Pedersen. Het gat met nummer twee Tim Wellens is niet heel erg super-duper-über groot. Dankzij de tijdrit van vrijdag, waarin Schmid vijf honderdsten van een seconde sneller was dan Wellens, gaat de Zwitser nu aan de leiding. Veel korter op elkaar kan het niet in de wielrennerij.

Een realistische Schmid had een titanenstrijd voor de eindzege al enigszins verwacht, zo legt hij uit in de flash direct na de finish. 'Ik wist dat het heel nipt kon worden voor de plekjes in het klassement. Het ging aankomen op de bonificatieseconden', aldus de renner van Quick-Step Alpha Vinyl, die in het laatste uur geen gebruik kon maken van communicatie met zijn ploeg. 'Mijn radiootje is kapot gegaan in het laatste uur, dus heb ik mijn wedstrijd gewoon op gevoel uitgereden.'

In de rit naar Durbuy kon de nieuwe klassementsleider niet winnen van Quinten Hermans. 'Ik was verrast dat hij zo vroeg aanging. Ik wist wel dat hij een sterke sprint in huis had en ik kon hem echt niet meer bijbenen. Wellens had een klein gaatje moeten laten, dus ben ik vol doorgegaan tot aan de finishlijn.' Dat laatste leverde hem dus de leiderstrui op, met Wellens op minder dan een seconde achter hem en Hermans op acht seconden.

Eindklassement, of sprintzege Jakobsen?

Op zondag zal de ploeg van Patrick Lefevere in een spagaat getrokken worden. Aan de ene kant zal het algemeen klassement van Schmid verdedigt moeten worden, aan de andere kant wil Fabio Jakobsen ongetwijfeld zijn rappe benen laten zien in Beringen, waar de slotrit eindigt. Schmid zegt dat de etappewinst de hoogste prioriteit heeft. 'De Gouden Kilometer zal morgen spannend worden. Ik zal slim moet koersen. Het voornaamste doel is om de etappe te winnen met Jakobsen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws