Lekke band Vingegaard zorgt voor tijdsverlies in gitzwarte ploegentijdrit Vuelta: 'Konden niets zien' Wielrennen
Wielrennen

Lekke band Vingegaard zorgt voor tijdsverlies in gitzwarte ploegentijdrit Vuelta: 'Konden niets zien'

Lekke band Vingegaard zorgt voor tijdsverlies in gitzwarte ploegentijdrit Vuelta: 'Konden niets zien'

Jonas Vingegaard had een lekke band in de ploegentijdrit van de Vuelta a España, zo vertelden meerdere renners meteen na afloop aan In de Leiderstrui. De Deense kopman van Jumbo-Visma moest daardoor van fiets wisselen. Zijn hele ploeg besloot dan ook te wachten. Uiteindelijk verloor Jumbo-Visma mede hierdoor tijd op de andere favorieten, maar ook het gebrek aan licht speelde een cruciale rol voor de gele brigade.

De zon was namelijk al onder aan het gaan. Dat gecombineerd met regen, zorgde voor dramatische omstandigheden voor de mannen van Jumbo-Visma. 'Ik kon niets zien!', vertelt Attila Valter, met de adrenaline nog vol in zijn lichaam, na de finish aan deze website. 'We hebben het veilig gehouden, maar het was super gevaarlijk. Ook als er een lamp scheen in een bocht, konden we amper wat zien. Negen uur 's avonds voor een ploegentijdrit... Tsja. We zijn nog niet eens het laatste team.'

Jan Tratnik deelt de ervaringen van Valter. Ook hij vertelt aan deze site hoe de koers voor hem verliep. 'Je kan je niet voorstellen hoe donker het was. Zelfs hier na de finish kun je amper wat zien, dus moet je nagaan hoe het is om in deze condities te fietsen in al die bochten. In het donker, is dit niet leuk', aldus de ervaren Sloveen.

Lekke band voor Vingegaard zorgt voor tijdsverlies: 'Het is nog maar dag één'

In tegenstelling tot veel andere ploegen, bleef heel Jumbo-Visma overeind. De Nederlandse ploeg kreeg echter te maken met andere pech, namelijk een lekke band van kopman Vingegaard. 'Met zestig kilometer per uur is een fietswissel nooit snel, maar we moesten wel stoppen. Daarna knalden we weer door', zei Valter. Tratnik vulde hem aan. 'We gingen vol gas tot de finish, zo simpel is het. Het is nog maar de eerste dag, in slecht weer. Iedereen is gelukkig overeind gebleven. Het doel was om iedereen veilig naar de finish te loodsen, en dat is gelukt.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws