Pislinke Evenepoel slaat microfoons weg na 'belachelijke' ploegentijdrit: 'Het was op leven en dood' Wielrennen
Wielrennen

Pislinke Evenepoel slaat microfoons weg na 'belachelijke' ploegentijdrit: 'Het was op leven en dood'

Pislinke Evenepoel slaat microfoons weg na 'belachelijke' ploegentijdrit: 'Het was op leven en dood'

Remco Evenepoel uitte na de ploegentijdrit van de Vuelta a España stevige kritiek op de organisatie. Door veel regen en de invallende duisternis was de wedstrijd volgens de coureur zeer gevaarlijk. 'Morgen zal vast iedereen boos op mij zijn dat ik hierover kritiek uit, maar het is gewoon heel gevaarlijk', zei hij tegenover onder meer In de Leiderstrui na de finish.

Evenepoel en zijn ploegmaats van Soudal-Quick Step reden ondanks de slechte omstandigheden een goede ploegentijdrit. Ze finishten als vierde op zes seconden van DSM-Firmenich, dat vroeg startte en in vrij goede omstandigheden kon rijden. 'We waren super voorzichtig in de bochten. We zijn hier met klassementsambities en wilden natuurlijk niet vallen. Helaas had James Knox een lekke band. Maar dat is niet het meest belangrijke', aldus Evenepoel na afloop.

'Jullie hebben allemaal licht op jullie camera, dus het is duidelijk donker', begint de Belg met zijn kritiek. 'Kun je dan voorstellen hoe het is in het wiel, met water in je gezicht? Je kan geen meter voor je kijken, het is supergevaarlijk. Morgen zal vast iedereen boos op mij zijn dat ik hierover kritiek uit, maar het is gewoon heel gevaarlijk. Het is alsof je in het donker met je auto, zonder lichten, tweehonderd kilometer per uur rijdt over de snelweg.'

Pislinke Evenepoel slaat microfoons weg na 'belachelijke' ploegentijdrit: 'Het was op leven en dood'

Volgens Evenepoel had de organisatie kunnen anticiperen. 'Je kan overdag - toen het droog was - een ploegentijdrit houden. Aan regen kan je niets veranderen, maar je kan wel andere de omstandigheden veranderen, zoals verlichting. Dit was levensgevaarlijk. Het was op leven en dood in het wiel', foetert hij.

'We gaan op de limiet, het is een wedstrijd namelijk; we willen winnen en daarom riskeren wij veel. Als het dan ook nog zo donker is, het is gewoon belachelijk', besluit hij woedend. De ergernis bij Evenepoel was dusdanig dat hij uit frustratie microfoons van interviewers wegsloeg, zo valt te zien op beelden van Sporza.

Vervaeke: 'Zijn wij apen in de zoo misschien'

Ploegmaat Louis Vervaeke sloot zich bij de woorden van zijn kopman aan. 'Zijn we apen in de zoo misschien? We konden niets zien, geen lijnen op de weg, geen bochten? Waarom starten we geen uur vroeger? Dat zou al veel beter geweest zijn. We konden gewoon niet de goede lijnen kiezen in de bochten', aldus de Belg bij Eurosport.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws