Leknessund kan door anticlimax-etappe een extra dagje in het roze rijden: 'Het was een beetje saai' Wielrennen
Wielrennen

Leknessund kan door anticlimax-etappe een extra dagje in het roze rijden: 'Het was een beetje saai'

Leknessund kan door anticlimax-etappe een extra dagje in het roze rijden: 'Het was een beetje saai'

Enigszins tegen de verwachtingen in mag Andreas Leknessund zich na afloop van de zevende Giro-etappe, die uiteindelijk werd gewonnen door David Bais, nog altijd leider in het algemeen klassement van de Giro d'Italia noemen. De 218 kilometer lange etappe richting Gran Sasso mondde tot op zekere hoogte uit in een anticlimax, daar de klassementsmannen zich totaal niet roerden. Dat kwam de Team DSM-Noor op zijn beurt weer wél goed uit.

'Ik voelde me best oké vandaag', laat Leknessund optekenen in het flashinterview. 'Ik had natuurlijk wel geluk met het koersverloop in deze etappe. Uiteindelijk reden we alleen in de laatste kilometers volle bak. Ik denk dat ik daar wel dankbaar voor mag zijn. Een extra dag in het roze is natuurlijk geweldig.'

'Op voorhand had ik me erop ingesteld dat ik veel strijd moest leveren om mijn trui te behouden', aldus Leknessund

Net als menig wielerliefhebber en -analist had de 23-jarige coureur een aantal aanvallen van de grote klassementsjongens verwacht. 'Ik dacht dat het veel zwaarder ging zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat het eigenlijk een beetje saai was. Op voorhand had ik me erop ingesteld dat ik veel strijd moest leveren om mijn trui te behouden. Maar uiteindelijk was dus alleen de laatste kilometer echt zwaar.'

Leknessund, die zelf als 28e over de meet bolde, mag dus ook in de 207 kilometer lange achtste etappe (tussen Terni en Fossombrone) zijn roze tricot tentoonstellen. De kans is bovendien zeer aanwezig dat hij ook na afloop van deze rit aan de leiding gaat in het algemeen klassement, daar de verwachting heerst dat de klassementsrenners elkaar niet zullen bestoken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws