Carthy en Almeida wijten gebrek aan spektakel aan tegenwind: 'Daarom wilde niemand iets ondernemen' Wielrennen
Wielrennen

Carthy en Almeida wijten gebrek aan spektakel aan tegenwind: 'Daarom wilde niemand iets ondernemen'

Carthy en Almeida wijten gebrek aan spektakel aan tegenwind: 'Daarom wilde niemand iets ondernemen'

'De etappes waar je het meest van verwacht, stellen vaak het meest teleur' is een uitspraak die regelmatig terugkeert. Dat er een kern van waarheid in die uitspraak zit, werd in de zevende etappe van de Giro d'Italia, die werd gewonnen door EOLO-Kometa-vluchter Davide Bais, andermaal bewezen. Er werd spektakel en vuurwerk verwacht in de strijd tussen de klassementsrenners, maar eenieder die daarop hoopte kwam juist van een koude kermis thuis.

EF Education-EasyPost-klimmer Hugh Carthy kwam als 21e over de meet in de rit met finish op Gran Passo. De lange Brit zegt vooral blij te zijn met het gegeven dat hij geen tijd heeft verloren. 'In de laatste kilometers joegen een aantal jongens het tempo nog eens flink de lucht in. Het was sowieso een enorm lange dag vandaag. Door de tegenwind wilde eigenlijk niemand iets ondernemen. Gelukkig is het nog altijd maar rit zeven. Ik kijk alweer uit naar de volgende etappes.'

'Met zo'n harde tegenwind had ik ook niet verwacht dat er een ploeg zich op kop zou zetten', aldus Almeida

Ook UAE Team Emirates-kopman Joao Almeida wijt het gebrek aan spektakel aan de weersomstandigheden. 'Het was inderdaad geen zware dag. Alleen het sprintje op het einde hakte er eventjes in. Met zo'n harde tegenwind had ik ook niet verwacht dat er een ploeg zich op kop zou zetten en er vol voor zou gaan.'

Geraint Thomas liet eerder al weten dat hij graag koers had gemaakt, maar dat de tegenwind hem daarvan weerhield. 'Iedereen was aan het wachten en niemand wilde echt rijden. In het wiel was het namelijk echt veel makkelijker. Er ontstond toen een soort patstelling. We hadden graag koers gemaakt, maar de omstandigheden waren er gewoon niet naar', zo liet de Welshman optekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws