Leknessund zakt drie plaatsen in algemeen klassement: 'Heb alles gegeven tot aan de finish' Wielrennen
Wielrennen

Leknessund zakt drie plaatsen in algemeen klassement: 'Heb alles gegeven tot aan de finish'

Leknessund zakt drie plaatsen in algemeen klassement: 'Heb alles gegeven tot aan de finish'

In de zestiende Giro-etappe, die in de richting van Monte Bondone trok, lieten Joao Almeida (UAE Team Emirates) en Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) zien over de beste klimmersbenen van de dag te beschikken. Voormalig rozetruidrager Andreas Leknessund kende een iets mindere dag. De Noor van Team DSM moest, in vergelijking met de andere klassementsgegadigden, al redelijk vroeg lossen en kwam uiteindelijk op bijna drie minuten van ritwinnaar Almeida als veertiende over de meet.

'Het was van start tot finish een lastige rit', laat Leknessund na afloop van de etappe optekenen op de ploegsite. 'In het begin van de etappe zat ik achter een valpartij en geraakte ik op achterstand. Mijn teamgenoten lieten zich echter uitzakken en wisten mij uiteindelijk terug te brengen.'

Leknessund behoudt hoop na mindere dag, Kämna kijkt ondanks mislukt plan tevreden terug

'Op de slotklim heb ik mijn uiterste best gedaan om voorin aan te blijven haken, maar helaas moest ik wat lengtes toegeven en verloor ik uiteindelijk de aansluiting. Ik heb alles gegeven tot aan de finish. Meer dan dat kun je niet doen. We gaan zien wat we in de komende ritten kunnen bewerkstelligen', behoudt de 24-jarige klimmer hoop.

BORA-hansgrohe-troef Lennard Kämna moest net als Leknessund de rol lossen. De 26-jarige Duitser kwam echter slechts luttele seconden achter een groepje met onder meer Damiano Caruso, Ilan Van Wilder en Thymen Arensman over de meet. Het resulteerde erin dat Kämna zelfs, mede door het wegvallen van Bruno Armirail, een plaatsje steeg in het klassement. De winnaar van een rit in zowel de Tour de France (2020) als de Giro d'Italia (2022) vindt zichzelf terug op een knappe zesde stek in de algemene rangschikking.

'Het was een goede dag', vertelt Kämna op de site van zijn broodheer. 'Toen de andere jongens het tempo de hoogte in joegen, ging ik ietwat onbezonnen naar voren, met als doel mijn uiteindelijke tijdsverlies beperkt te houden. Maar toen gingen ze aanvallen en verliep mijn plannetje niet zoals ik wilde. Maar al met al kan ik zeker terugkijken op een geslaagde etappe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws