Lennard Hofstede (Jumbo-Visma) breekt enkel op drie plaatsen bij crash in GP de Denain Wielrennen
Wielrennen

Lennard Hofstede (Jumbo-Visma) breekt enkel op drie plaatsen bij crash in GP de Denain

Lennard Hofstede (Jumbo-Visma) breekt enkel op drie plaatsen bij crash in GP de Denain

Een drama voor Lennard Hofstede: de 27-jarige Nederlander maakte donderdag na maanden afwezigheid zijn rentree in het peloton in GP de Denain, maar hij haalde de finish niet. Hofstede ging hard onderuit en brak bij die val zijn enkel, meldt Wielerflits.

De enkel van Hofstede brak op drie plekken en daarnaast liep de Nederlander een breuk op in zijn bekken. Het onheil vond plaats op 47 kilometer van de streep, bij het opdraaien van een kasseistrook. Hofstede viel in de buik van het peloton.

Het is een flinke klap voor de renner, die juist zijn rentree maakte na een lange afwezigheid. Hofstede weigerde zich in de afgelopen maanden te laten vaccineren tegen corona, waardoor Jumbo-Visma hem buiten de selectie hield. Hij ging ook niet mee op trainingskampen. Door de versoepelingen in Nederland sloten beide partijen elkaar recent weer in de armen.

Lawless breekt sleutelbeen in Denain

Hofstede was overigens niet de enige renner die viel in GP de Denain. Ook Chris Lawless van TotalEnergies ging donderdag tegen de grond en brak daarbij zijn sleutelbeen. Dat meldt zijn ploeg via de officiële kanalen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws