Van Elzakker zag Van der Poel van dichtbij aan het werk: 'Als hij start, zal het met ambitie zijn' Wielrennen
Wielrennen

Van Elzakker zag Van der Poel van dichtbij aan het werk: 'Als hij start, zal het met ambitie zijn'

Van Elzakker zag Van der Poel van dichtbij aan het werk: 'Als hij start, zal het met ambitie zijn'

Gaat Mathieu van der Poel starten in Milaan-Sanremo? En zo ja, hoe goed is hij dan? De Nederlander van Alpecin-Fenix dook de afgelopen maanden onder en hield ons alleen via Strava op de hoogte over zijn voortgang. Sporza sprak kort met Wout van Elzakker, die in Spanje een periode meetrainde met Van der Poel.

Van Elzakker rijdt voor Bahrain Victorious en de 23-jarige Nederlander zag zijn landgenoot van dichtbij aan het werk. 'Mathieu maakte daar een goeie indruk op me. Op bepaalde klimmetjes testte hij al eens flink de benen - ik denk dat de Strava-waardes voor zich spreken. Het was trouwens altijd Mathieu die de trainingsrondjes uittekende. Meestal met flink wat hoogtemeters om bepaalde prikkels te krijgen', zo klinkt het. In de Leiderstrui dook al twee keer in de cijfers van Van der Poel in de rubriek Gespot op Strava.

Van der Poel start met ambities

Hoewel Van der Poel sinds eind december geen wedstrijd meer reed, is van Elzakker ervan overtuigd dat zijn landgenoot meteen competitief zal zijn, als hij zijn rentree maakt. 'Hij weet echt wel waar hij mee bezig is om op zijn beste niveau terug te keren. De vragen die de buitenwereld heeft rond zijn paraatheid brengen hem allerminst uit evenwicht. Als Mathieu straks ergens aan de start komt, zal het sowieso met ambitie zijn. Voor winst? Dat is speculeren. Al weet iedereen dat Mathieu een speciale is, hè.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws