Lennert Van Eetvelt verlengt contract tot 2026 bij Lotto-Dstny: 'Voelt echt als een tweede familie' Wielrennen
Wielrennen

Lennert Van Eetvelt verlengt contract tot 2026 bij Lotto-Dstny: 'Voelt echt als een tweede familie'

Lennert Van Eetvelt verlengt contract tot 2026 bij Lotto-Dstny: 'Voelt echt als een tweede familie'

Lennert Van Eetvelt heeft zonet zijn contract verlengd bij Lotto-Dstny, zo meldt de Belgische formatie donderdagochtend. Het contract van de 22-jarige klimmer liep eind dit seizoen af, maar wordt nu met twee jaar verlengd. Bovendien zouden er ook 'betere condities' aan vast hangen.

'Ik ben superblij dat ik nog twee jaar voor Lotto-Dstny mag rijden', vertelt Van Eetvelt in het persbericht. 'Iedereen kan zien dat de ploeg de laatste jaren een grote positieve evolutie doorgemaakt heeft en ik hoop dat we progressie kunnen blijven maken.'

De ‘Beer van Binkom’ begon uitstekend aan dit seizoen. Na sprintwinst in de Trofeo Serra Tramuntana eind januari sloeg Van Eetvelt ook een dubbelslag in de UAE Tour. De Belgische klimmer fladderde op de Jebel Hafeet weg van onder andere Pello Bilbao en Ben O'Connor en schreef ook het eindklassement op zijn naam. Daarnaast werd hij nog achtste in de Trofeo Pollença-Port d'Andratx, een andere koers op Mallorca, en elfde in de Strade Bianche.Het was al een hele reis, want eerder reed ik al in het Development Team en nu heb ik dit jaar weer een stap gezet met het winnen van de UAE Tour.

Lotto-Dstny 'voelt als een tweede familie' voor Van Eetvelt

'Ik ken het personeel en de renners goed, het voelt als een tweede familie. De vrijheid die ik hier krijg en het hele project van de ploeg is gewoon super positief en ik ben blij dat ik deel kan blijven uitmaken van dit verhaal. 'Lennert is een product van ons Development Team, wat het verhaal nog mooier maakt. Het is indrukwekkend om zijn ontwikkeling van dichtbij te zien, want hij heeft dit jaar een grote stap gemaakt en zijn eerste WorldTour-zege behaald. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in de toekomst nog veel mooie dingen van hem gaan zien, we zullen hem bij elke stap begeleiden', klinkt het bij CEO Stéphane Heulot.

Doordat hij in december 2024 einnde contract was, trok menig concurrent van Lotto-Dstny al veelvuldig aan zijn mouw, maar die slaat hij nu dus af. 'Hij verkoos te blijven waar hij zich goed voelt'.

uae tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws