Lenny Martinez opgelucht na degelijke tijdrit: 'Was echt bang om mezelf op te blazen' Wielrennen
Wielrennen

Lenny Martinez opgelucht na degelijke tijdrit: 'Was echt bang om mezelf op te blazen'

Lenny Martinez opgelucht na degelijke tijdrit: 'Was echt bang om mezelf op te blazen'

Na een 30ste plek in de tijdrit zakte Lenny Martinez van de derde plaats naar de vijfde notering in de algemene rangschikking van de Vuelta a España. De jonge Fransman van Groupama-FDJ staat nu op 2.02 minuten van rodetruidrager Sepp Kuss.

De pocketklimmer Martinez staat niet te boek als een tijdrijder en had naar eigen zeggen ook niet de beste benen tijdens de chrono. 'Het was echt zwaar en ik had niet veel kracht. Desondanks verloor ik niet veel tijd', zag Martinez de schade meevallen.

'Ik was echt bang om mezelf op te blazen, zeker gezien hoe ik mij voelde', gaat hij zijn relaas verder op de ploegsite. 'Twee tot tweeënhalve minuut achter de wereldkampioen (tijdrijden, Remco Evenepoel, red,), dat is heel normaal voor een klimmer van vijftig kilo zoals ik. Uiteindelijk is het positief, want ik dacht echt dat het veel slechter zou zijn gezien mijn gevoel op de fiets.'

Klassement blijft tot en met Madrid doel van Martinez

Ploegleider Nicolas Boisson was zeer tevreden over de prestatie van zijn jonge renner. 'Ik denk dat hij een heel goede prestatie heeft neergezet. Hij heeft niet veel verloren op zo'n circuit. Om op 2.30 minuten te finishen van een van de beste renners ter wereld en 2.15 minuten van Evenepoel in deze specifieke tijdrit is echt heel goed. Het resultaat is goed, maar zijn tijdrit is technisch gezien ook geweldig. Qua positie is het zijn beste tijdrit van het jaar. Hij bewoog soms een beetje tijdens de inspanning, terwijl hij vandaag tot het einde vrij stabiel bleef', deelt Boisson complimenten uit.

'Het geeft veel voldoening dat hij ook nog steeds in de top vijf van het algemeen klassement staat na tien dagen koersen, met een tijdrit en een aantal waaierritten', vervolgt Boisson, die zegt dat Martinez de Vuelta afmaakt als klassementsrenner. 'Er zullen niet veel dagen zijn waarop Lenny zal kunnen rusten, maar we zeiden dat we het zouden proberen: uitvinden wat het is om te vechten voor het klassement van een grote ronde. Als het op een dag helaas misgaat, jammer dan, maar hij zal zich tot het einde blijven inzetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws