Ayuso 'had meer verwacht' van tijdrit, Almeida kijkt al met schuin oog naar Tourmalet-rit Wielrennen
Wielrennen

Ayuso 'had meer verwacht' van tijdrit, Almeida kijkt al met schuin oog naar Tourmalet-rit

Ayuso 'had meer verwacht' van tijdrit, Almeida kijkt al met schuin oog naar Tourmalet-rit

Bij de kopmannen van UAE Team Emirates overheerst tevredenheid na de tijdrit in de Vuelta a España, al had Juan Ayuso op iets meer gehoopt. João Almeida deed het beter dan zijn ploegmaat en finishte als vierde. Hij pakte zo aardig wat tijd op verschillende concurrenten en schoof op naar de zesde plaats in de algemene rangschikking.

'Ik voelde mij goed en het was een goede inspanning. Ik ben blij dat ik tijd kon pakken op verschillende concurrenten. Het was een geslaagde dag', aldus een tevreden Almeida. 'Morgen is opnieuw een zware dag, maar de focus ligt vooral op de rit met aankomst op de Tourmalet (vrijdag, red.). 'Dat is écht een zware dag. Laten we daar vooral energie voor sparen', aldus de ronderenner.

Ayuso trekt nog geen conclusies: 'We hebben nog veel bergetappes te gaan'

Met een tijdsverlies van 55 seconden op Evenepoel en 35 seconden op Roglic was het niet helemaal een geslaagde dag voor Ayuso. 'Voordat ik moest starten zag ik Ganna (Filippo, red.) nog aan het werk. Ik had toen al de impressie dat hij lastig te kloppen zou zijn.' Ayuso moest 1.11 minuut toegeven op Ganna en eindgide als zevende. 'Het was een lange laatste rechte lijn, maar ik ben wel tevreden met mijn tijd. Het gevoel was goed en ik doe nog altijd volop mee in de strijd', aldus de huidige nummer acht van het klassement.

Ayuso won dit jaar de tijdrit in zowel de Ronde van Romandië als de Ronde van Zwitserland. Om die reden was de zevende plek misschien wel wat tegenvallend. 'Ik had wel wat meer verwacht, maar de benen zijn zoals ze zijn. Ik heb ook veel afgezien. Het is echter geen ramp. We hebben nog veen bergetappes te gaan', besluit Ayuso optimistisch. De etappe van woensdag finisht na een vlakke aanloop bergop. De slotklim is 6,5 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws