L'Équipe: 'Evenepoel zal nooit voor de ploeg van Plugge gaan rijden, er ligt een contract klaar bij INEOS' Wielrennen
Wielrennen

L'Équipe: 'Evenepoel zal nooit voor de ploeg van Plugge gaan rijden, er ligt een contract klaar bij INEOS'

L'Équipe: 'Evenepoel zal nooit voor de ploeg van Plugge gaan rijden, er ligt een contract klaar bij INEOS'

Remco Evenepoel is de grote man binnen Soudal-Quick Step. Mocht de Belgische ploeg met Jumbo-Visma gaan fuseren, wat nog altijd als optie wordt geopperd, zou er een sterrenensemble geformeerd kunnen worden met onder anderen Jonas Vingegaard, Evenepoel en Wout van Aert. L'Équipe sprak echter met ingewijden en zij achten de kans dat Evenepoel bij de fusieploeg gaat rijden nihil.

'Iedereen in de wielerbranche weet dat Evenepoel nooit in de ploeg van Plugge zou gaan rijden', zo vertellen anonieme bronnen aan de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant. 'Zodra de fusie rond is en beklonken wordt, neemt de ploeg van Plugge de bovenhand en worden alle contracten van de ploeg van Lefevere nietig verklaard. Er ligt al een contract voor Evenepoel klaar bij INEOS. Binnen vijf minuten is de deal tussen hem en de Britse ploeg dan rond.'

Het zou in dat geval een debacle worden voor Jumbo-Visma. Primoz Roglic heeft officieel bekend gemaakt dat hij gaat vertrekken bij de Nederlandse ploeg en heeft exclusief aan In de Leiderstrui verteld waarom hij die keuze precies gemaakt heeft. Als Jumbo-Visma dan ook Evenepoel zou mislopen, lijkt de ploeg vooral aan kwaliteit in te leveren met de mogelijke fusie.

Ploegleider Soudal-Quick Step: 'Ik weet evenveel als jullie, misschien zelfs minder'

Evenepoel zelf houdt zich vooralsnog op de vlakte. Terwijl menig wielerfan speculeert over zijn toekomst, poseert hijzelf op Instagram met zijn nieuwe auto. Binnen Soudal-Quick Step lijkt men sowieso niet veel meer te weten dan de fans en de media. Sportief Directeur bij de Belgische ploeg Geert Van Bondt zei recent nog tegen GCN dat hij 'vertrouwen heeft' in Lefevere. 'Dat heeft de ploegbaas ons immers gevraagd. Voor ons hangen er ook veel vraagtekens. Ik weet evenveel als jullie, misschien zelfs minder. Na de uitgelekte brief is er geen verdere communicatie geweest. We zullen moeten afwachten. Patrick kennende hecht hij er veel belang aan dat iedereen binnen de formatie volgend jaar gewoon een baan heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws