Loeisterke Schmid ontbeerde geluk in explosieve Giro-etappe: 'Ik zat alleen, Lotto was met drie' Wielrennen
Wielrennen

Loeisterke Schmid ontbeerde geluk in explosieve Giro-etappe: 'Ik zat alleen, Lotto was met drie'

Loeisterke Schmid ontbeerde geluk in explosieve Giro-etappe: 'Ik zat alleen, Lotto was met drie'

Mauro Schmid was in de achtste etappe van de Giro d'Italia één van de sterkste renners in de kopgroep, maar de sterkste wint niet altijd. De jonge Zwitser zat in de mangel toen er vier wegreden en er bij de achtervolgers heel even naar elkaar werd gekeken.

Schmid had net voor de aanval van Thomas De Gendt en consorten een gat gedicht naar Mathieu van der Poel. 'Het was een heel sterke groep, maar als 'ie zo groot is, is het lastig om te controleren. Ik zat alleen namens Quick Step-Alpha Vinyl, Lotto Soudal heeft hun meerderheid slim uitgespeeld. Ze zaten met drie mee en hebben aangevallen op een goed moment', zo vertelt hij aan Cycling Pro.

Heel even leek het erop dat Schmid met Van der Poel, Biniam Girmay, Wout Poels en Guillaume Martin nog wel naar voren kon rijden, maar er waren ogenschijnlijk te veel die wat reserve hielden. 'We keken even naar elkaar en ze waren gevlogen. We hebben het gat daarna niet meer kunnen dichten. Ik heb nergens spijt van en heb tot op de laatste klim zo hard gereden als ik kon. Ik heb alles gegeven, maar uiteindelijk heb je ook een beetje geluk nodig. We gaan het zeker nog eens proberen.'

Schmid bevestigt status als knappe aanvaller

Voor Schmid is het vooralsnog helemaal geen verkeerde Giro d'Italia. De 22-jarige klimmer - vorig jaar ritwinnaar in de loodzware graveletappe in de Giro - werd op dag twee al knap negende in de tijdrit en zei voor de start van de achtste etappe al dat hij het wilde proberen. In het klassement heeft hij al een klein uurtje achterstand bij elkaar verzameld, waardoor er in de overgangsritten in de tweede week nog volop kansen zijn voor hem.

Bij Quick Step-Alpha Vinyl zal het sowieso van mannen in de vlucht moeten komen. Naast sprinter Mark Cavendish zijn er met James Knox, Mauri Vansevenant en hemzelf louter vrijbuiters mee.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws