Eindelijk raak voor Groenewegen: Nederlander troeft Jakobsen af in rit vier Hongarije Wielrennen
Wielrennen

Eindelijk raak voor Groenewegen: Nederlander troeft Jakobsen af in rit vier Hongarije

Eindelijk raak voor Groenewegen: Nederlander troeft Jakobsen af in rit vier Hongarije

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe van de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. In de massasprint was de Nederlander van Team BikeExchange Jayco een maatje te groot voor de concurrentie, onder wie Fabio Jakobsen (tweede). Rudy Barbier werd derde.

Na één keer Olav Kooij en twee keer Jakobsen was het op dag vier normaal gesproken opnieuw aan de sprinters. Het wedstrijdverloop had veel weg van dat van de afgelopen dagen, we zagen zelfs dezelfde jongens in de kopgroep: Aaron Van Poucke (SportVlaanderen-Baloise) ging andermaal op de vlucht, met Emil Dina (Giotta Victoria), Josu Etxeberria (Caja Rural) en veldrijder Toon Vandebosch (Alpecin-Fenix) in zijn spoor.

Tim Declercq toonde zich andermaal een breakaway killer, terwijl ook de mannen van Israel-Premier Tech een handje hielpen voor hun spurter Barbier. Hard werken werd beloond, want na het bereiken van de top van de Tardona was het einde verhaal voor de vluchters. Met een hergegroepeerd peloton werden de laatste twintig kilometer ingeluid.

Niemand komt weg, massasprint aanstaande

Vervolgens waren we getuige van enkele aanvalspogingen vanuit Astana Qazaqstan Team en BORA-hansgrohe. Niks daarvan, zo dachten de andere ploegen. Ook de Sloveen Kristjan Hocevar deed namens Adria-Mobil een poging, maar zag deze op zo'n zeven kilometer van de meet stranden. Het was wachten op de onvermijdelijke massasprint.

INEOS Grenadiers (Elia Viviani), Team BikeExchange Jayco (Groenewegen), Quick-Step Alpha Vinyl (Jakobsen); allemaal zaten ze goed van voren. Onder leiding van laatstgenoemde ploeg gingen de mannen de laatste kilometer in. Het was echter Groenewegen die als eerste aanging en een razend hoog tempo te pakken kreeg. Jakobsen probeerde te reageren, maar kon niet tegen de oppermacht van de Nederlander opboksen. Barbier moest genoegen nemen met de derde plek. De leiderstrui bleef in handen van Jakobsen.

Uitslag etappe 4 Ronde van Hongarije 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws