Lofzang voor Pozzovivo: 'Iedereen zou het begrijpen als hij het genoeg had gevonden' Wielrennen
Wielrennen

Lofzang voor Pozzovivo: 'Iedereen zou het begrijpen als hij het genoeg had gevonden'

Lofzang voor Pozzovivo: 'Iedereen zou het begrijpen als hij het genoeg had gevonden'

Domenico Pozzovivo is een harde, zo vertelt zijn landgenoot Samuele Battistella in gesprek met Tutto Bici. De 22-jarige Italiaan reed het afgelopen seizoen samen met Pozzo en zag van dichtbij hoe de kleine klimmer tegenslag na tegenslag te boven kwam.

De carrière van Pozzovivo hangt aan elkaar van valpartijen, breuken en operaties. In de Tour de France liep hij een scheurtje op in zijn elleboog, maar dat weerhield hem er niet van om elfde te worden in de Giro d'Italia. 'Hij is een man met ongelofelijke wilskracht. Na alles wat hem is overkomen, zou iedereen het begrijpen als hij het genoeg had gevonden, maar in plaats daarvan gaf hij nooit op en slaagde hij erin om terug te keren en competitief te zijn met de besten', aldus Battistella.

'Als er geen problemen waren geweest bij NTT, was ik daar zeker gebleven.'

Samuele Battistella over zijn transfer naar Astana-Premier Tech

Battistella, die in 2020 als neo-prof zijn koersen reed voor NTT Pro Cycling, noemt Pozzovivo 'een groot voorbeeld'. Toch scheiden de wegen van de twee Italianen na dit jaar. Pozzovivo blijft bij het zogeheten Team Qhubeka ASSOS en Battistella koos voor Astana-Premier Tech. 'Ik had nog een contract voor 2021 en ik vond het jammer dat de ploeg in de problemen kwam. Toen ik toestemming kreeg om met andere ploegen te gaan praten, vond ik snel een nieuw team. Als er geen problemen waren geweest bij NTT, was ik daar zeker gebleven. De sfeer in de ploeg was altijd erg goed. Maar nu wil ik de kleuren van Astana zo goed mogelijk verdedigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws