López debuteert namens Astana in Strade Bianche, mede-kopman Moscon zoekt naar goede benen Wielrennen
Wielrennen

López debuteert namens Astana in Strade Bianche, mede-kopman Moscon zoekt naar goede benen

López debuteert namens Astana in Strade Bianche, mede-kopman Moscon zoekt naar goede benen

Astana Qazaqstan heeft een sterke selectie op papier voor Strade Bianche. De ploeg van Alexandre Vinokourov moet in theorie in staat zijn om een mannetje mee te hebben in de finale, maar lukt dat ook in de praktijk? Gianni Moscon zal op zoek moeten naar zijn vorm, Miguel Ángel López lijkt in orde.

Moscon kwam als grote kopman voor de klassiekers naar Astana, maar vooralsnog valt het niet mee wat de Italiaan liet zijn. Van de twee eendagskoersen die hij dit jaar reed, finishte hij er één. In Omloop Het Nieuwsblad werd hij 122e. Midweeks haalde hij de finish niet van de Trofeo Laigueglia. Dat moet beter in Strade Bianche, waar Moscon intrinsiek de kwaliteiten heeft om het goed te doen. In 2016, 2017 en 2018 reed hij altijd bij de eerste twintig. Plek veertien in 2018 is zijn beste resultaat tot dusverre.

Ploeggenoot López lijkt een stuk beter in vorm. De Colombiaan kwam terug op het oude nest, na een mislukt avontuur bij Movistar. Hij reed drie Spaanse koersen, waarvan de Ruta del Sol z'n enige meerdaagse was. Hij werd er keurig derde, vijftien seconden achter winnaar Wout Poels. De benen draaien dus wel, maar kan hij het ook op de gravelwegen in Toscane? López reed Strade Bianche nog nooit. Hij en Moscon krijgen met Leonardo Basso, Manuele Boaro, Davide Martinelli, Simone Velasco en Michele Gazzoli een Italiaans team mee.

Selectie Astana Qazaqstan Strade Bianche 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws