BORA ziet Kämna afhaken en trekt met Higuita, Hindley én Schelling naar Strade Bianche Wielrennen
Wielrennen

BORA ziet Kämna afhaken en trekt met Higuita, Hindley én Schelling naar Strade Bianche

BORA ziet Kämna afhaken en trekt met Higuita, Hindley én Schelling naar Strade Bianche

BORA-hansgrohe rijdt Strade Bianche op zaterdag met Sergio Higuita en Jai Hindley als ogenschijnlijke kopmannen. De twee klimmers prijken op de lijst van zeven. Lennard Kämna ontbreekt.

De jonge Duitser was beoogd voor Strade Bianche, maar BORA-hansgrohe meldt in een persbericht dat Kämna ziek is. 'Direct na aankomst in Italië kreeg Lennard last van een maag-darmprobleem. Zijn situatie verbeterde niet van de ene op de andere dag en dus heeft het team samen met Lennard besloten om niet deel te nemen aan Strade Bianche', zo klinkt het. Kämna zal zich nu gaan richten op de GP Miguel Indurain en Ronde van het Baskenland.

Op zaterdag zal BORA het dus van anderen moeten hebben. Higuita is het jaar lekker begonnen. Hij werd in februari eerst Colombiaans kampioen op de weg, alvorens hij in de Ronde van de Algarve een etappe wist te winnen. Dat hadden er zomaar twee kunnen zijn, als hij in de tweede rit niet schlemielig tegen het asfalt was gegaan in de sprint. Hindley reed op zijn beurt de Ronde van Murcia (achttiende) en hoe toonde zich al sterk op de gravelwegen in Clásica Jaén Paraiso. Hij werd er zesde. In de UAE Tour reed hij voor kopman Aleksandr Vlasov en werd hij zelf keurig veertiende in het eindklassement.

BORA-hansgrohe heeft Higuita en Hindley omringd met enkele sterke motoren. Cesare Benedetti, Patrick Gamper en Ben Zwiehoff moeten de boel in veiligheid brengen. Ide Schelling is mee en hoopte eerder al op een vrije rol. Patrick Konrad is op papier een sterke naam, maar hij toonde in de UAE Tour nog geen al te beste benen.

Selectie BORA-hansgrohe Strade Bianche 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws